Bajnai: irány New York

2009. szeptember 15. 16:47

Négynapos látogatásra indul a magyar kormányfő, talán Obamával is találkozik.

2009. szeptember 15. 16:47
A négynapos programjára vasárnap érkező miniszterelnök - e minőségében első amerikai útján - részt vesz a világszervezet jövő keddi klímacsúcsán, találkozik amerikai befektetőkkel és a magyarság képviselőivel is. Fogadja Ban Ki-Mun ENSZ-főtitkár, és találkozója lesz Jacques Diouffal, a FAO, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgatójával. Az előzetes tervek szerint Gordon Brown brit kormányfővel, valamint az új-zélandi, a máltai és az albán miniszterelnökkel is egyeztet. Washingtonban nem zárják ki, hogy Barack Obamával is sor kerülhet rövid megbeszélésre, de ilyesmi egyelőre nem szerepel a megküldött programban.

 

Bajnai részt vesz az amerikai elnök szerda esti fogadásán a Metropolitan Museumban. Ellátogat az USA vezető gazdasági lapja, a The Wall Street Journal szerkesztőségébe, és nyilatkozik a Bloomberg üzleti hírügynökség televíziójának is. Szerdán, az ENSZ közgyűlése általános vitájának megnyitóján az államfők sorában Lula da Silva brazil elnök, Obama és a líbiai Moamer al-Kadhafi szólal fel az elsők között a program szerint. Bajnai ekkor jelen van, de a magyar felszólalást már a kormányfő hazautazása után, a tovább itt tartózkodó Balázs Péter külügyminiszter tartja meg. Ugyancsak szerdán Bajnai Gordon előadást tart a Columbia Egyetemen "Magyarország és a globális gazdasági válság" címmel. A programra kiadott meghívó megemlíti "Gyurcsány Ferenc népszerűtlen kisebbségi kormányának bukását", Bajnairól pedig azt írja: a 2010 tavaszára tervezett választásokig szólóan válságmenedzsernek nyilvánította magát.

Bajnai New Yorkba utazik (NOL)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2009. szeptember 17. 09:50
Egy szarban lévő kis országnak hozzá kell járulnia a piszkos munka elvégzéséhez annak érdekében, hogy egyáltalán szóba álljanak miniszterelnökével. Nem véletlen, hogy most jelentették be a "humanitárius akciót".
tevevanegypupu
2009. szeptember 16. 11:35
Es hozza lesz irva termeszetesen a cikkekhez az is, hogy Orbant viszont nem fogadta Obama, nem is fogja soha. Obama meg fogja koszonni Bajnainak, hogy Magyarorszag elen jarva a terroristak elleni kuzdelemben, peldat mutatva a tobbi vonakodo orszagnak, befogad egy gonosz terroristat a guantanamoi fogolytaborbol.Foto!
zoli28
2009. szeptember 15. 17:37
Lelki szemeimmel már látom a Népszabadság és a Népszava másnapi számát, a címlapon Bajnai és Obama kézfogásával, és öles betűkkel a szalagcím: "Obama támogatja a Bajnai-kormányt" Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt is lehozzák majd, hogy Bajnai négyszemközti megbeszélésükön kérdőre vonta Obamát, amiért tavaly még egy lapon említette Magyarországot Ukrajnával, és megtudjuk, hogy Obama igazat is adott neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!