Túl sokat kért – az olaszok és a németek elzavarták a Wizz Airt

2024. május 03. 10:34

A Wizz Air helyett az EasyJet csaphat le azokra az olaszországi résidőpárokra, amelyeket a monopólium elkerülése miatt kell értékesítenie az Ita Airwaysnek és a Lufthansának.

2024. május 03. 10:34

Nyitókép: AFP/Nicolas Economou

Az Ita Airways-Lufthansa megállapodás 10 százalékkal emelheti a tarifákat – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása, amely megjegyzi, szükség van korrekciós beavatkozásokra.

A milánói Linate Airport esetében például napi 11 résidőpár eladására lesz szükség, hogy a két cég alkuja ne vezethessen monopóliumhoz egyik útvonalon sem, az utasoknak legyen alternatívájuk az Ita-Lufthansával szemben.

A Corriere forrásai szerint a vállalatok felvették a kapcsolatot a magyar hátterű fapadossal, a Wizz Airrel is, ám a légitársaság az olaszok és németek által magasnak tartott résidőket kért volna cserébe.

A lap úgy tudja, az üzlet nyertese így az EasyJet lesz, amely a Wizz Air egyik fapados riválisa – igaz, nem a legnagyobb, hiszen a Ryanairrel vív éles harcot, és nem csak a levegőben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piramis-2
2024. május 03. 11:30
"pilótáik és a személyzet jó és szívélyes" Ez igaz, deeeeee 1. A Wizzair sem nem magyar sem nem lengyel. Egy magán társaság. 2. Gané, aljas egy csürhe. Tesznek az utasokra és még bosszút is állnak ha tehetik. Adott hibájuk miatt 400 EUR-t kellett fizetniük a cimborámnak. Legközelebbi út alkalmával (APP alkalmazás) oda út rendben, vissza útra nem küldtek beszállókártyát. APP-ban nem lehet érdeklődni. A telefonra magasról tesznek. Indulás előtt 3 órával az adott reptéren érdeklődhetsz a kifizetett jegyed után. Egy idegen városban pl. reggel 5 órakor. Kis időm lesz, majd sajnálom a Wizzairt. 3. A hazug tolvaj Oszkó Péter az egyik tulaj. Kell még mondanom valamit Ildikó?
The Loner
2024. május 03. 11:20
Váradi József letérdeltette Európa egyik legjobb légitársaságát a MALÉV-et, hogy annak romjain felépítse a sajátját .
auditorium
2024. május 03. 11:04
Nem értem, miért "elzavarták a Wizzairt" ir ma a Mandiner a Corriere d.Sera cikkére hivatkozva és főleg miért ez az ELLENSÉGES hang, amikor egy lengyel-magyar érdekeltségű sikeres low costról van szó. A németek soha nem becsmérlik a LH-zát és a többi tagország sem a SAJÁT légitársaságukat. A magyarok ezzel szemben segitenek lejáratni, külföldi mobilokra naponta jönnek rossz hirek. A Wizzair betört az olasz piacra, ezt az ir fapados rámenős igazgatója nem hagyja és inkább átadja a nehezebb landolású szigeteket. a bulizó városokból utazó fiatalokat v. problémás utasokat, szegényebb balkáni városokat. Az igényes külföldi utasok elvárják, h. buszt küldjenek azonnal, ha netán máshol kell a gépnek leszállni meteorológiai okok vagy földrengés, háborús bomba miatt, nem veszik figyelembe, h. fillérekért repültek. Ők azonnal feljelentik a társaságot, a magyarok kevésbé. Magyarország becsülje meg a légitársaságát, mert a gépeik újak, pilótáik és a személyzet jó és szivélyes .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!