Karrier

Délmagyar: A szegedi egyetem kancellárja lenne Selmeczi – a politikus cáfol

2016-01-11 10:39:25
Selmeczi Gabriella, a Fidesz politikusa is pályázik a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjára – értesült a Délmagyar. A lap úgy tudja, szintén pályázik a posztra Dlusztus Imre, a Délmagyar egykori főszerkesztője, a HírTV és a Helyi Téma egyik alapítója, illetve Dömötör Máté, a jelenlegi a kancellárhelyettes is. Selmeczi kedden cáfolta a Délmagyar értesülését. Leszögezte: nem pályázott és nem is akar pályázni a posztra.

A Délmagyar információi szerint Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő is pályázott a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjára. Rajta kívül még 16-an pályáztak, többek között Dlusztus Imre, a Délmagyar egykori főszerkesztője, a HírTV és a Helyi Téma egyik alapítója, illetve Dömötör Máté, a jelenlegi a kancellárhelyettes is. A lap kereste a megnevezett személyeket, hogy megerősítsék a pályázatukat, de egyelőre nem reagáltak a megkeresésre.

A szegedi egyetemen azután van szükség úgy kancellár kiválasztására, miután a korábbi kancellár Devecz Miklós tavaly ősszel belebukott egy Facebook-posztba. Devecz oldalán egy olyan fotó jelent meg a közösségi oldalon, amelyen egy csónakban meztelen nők voltak, és az a felirat volt olvasható rajta lengyelül, hogy „Végre normális bevándorlók”. A kancellár tagadta, hogy ő osztotta volna meg az ominózus fotót, de végül mégis lemondott. 

Frissítés: 

Selmeczi Gabriella kedden délután közleményben cáfolta a Délmagyar értesüléseit. Mint írja, hazugság, amit a lap írt. Úgy fogalmazott: „nem nyújtottam be pályázatot a kancellári posztra, azt nem is terveztem. Minden ezzel kapcsolatos híresztelés a valóság tudatos elferdítése. Az egyetemi pályázat elbírálásával kapcsolatos bármilyen hamis állítás pedig nem szolgálja az egyetem érdekét”.