Az édes-savanyú megnyitó után magyar sikerről cikkezhettek világszerte

2021. július 24. 13:01

Így fogadta a világ a pénteki megnyitót és Szilágyi Áron 3. olimpiai aranyát.

2021. július 24. 13:01
null
Nagy Béla

Tegnap végre a megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a tokiói olimpia. A különböző külföldi lapok alapvetően pozitív hangvételben írtak a háromórás ceremóniáról. 

A megnyitó megpróbált egy olyan világot megjeleníteni, amely túllépett a vírus ellen immár egy éve tartó harcon

– fogalmazott például a The New York Times.

A nézők nélküli Olimpiai Stadion a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia megnyitóünnepsége előtt 2021. július 23-án. <br> Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A nézők nélküli Olimpiai Stadion a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia megnyitóünnepsége előtt 2021. július 23-án.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A The Guardian helyszíni tudósítója pedig így jellemezte a megnyitót:

Nem kérdés, hogy egy gyönyörű ceremóniát láthattunk, egyszerre volt vidám és szomorú.

Szomorú volt azért, mert bizony ha nem is hangosan, de hallani lehetett a japánok „kérését”, hogy állítsák le ezt az egész olimpiát!

Milyen jó, hogy nem tették!

Mert így jött szombaton Szilágyi Áron, aki immár háromszoros olimpiai bajnok!

Erről pedig a világ minden pontján megemlékeztek. A belga sporza.be „vívólegendát” emleget. Az amerikai ESPN Szilágyi remek reflexeit dicséri, a lap újságírója szerint leginkább annak köszönhette a 7-1-es vezetését az aranyasszó elején.

Az olasz La Repubblica „Szent Szörny”-ként hivatkozik Áronra. A szintén olasz Giornale Di Sicilia „igazán verhetetlen”-nek titulálja őt.

A brazil Istoé külön kiemeli:

Szilágyi az intelligenciájáról is ismert. Több matematikaversenyt is megnyert.

És természetesen a FIE, a Nemzetközi Vívószövetség is külön hangsúlyozta, hogy olimpiai történelmet írt a magyar sportoló, azzal, hogy zsinórban háromszor is ötkarikás bajnok lett férfi kardvívásban.

Reméljük, még sok ilyen lesz Tokióban: egy magyar történelmet ír, cserébe meg a világsajtó róla, hozsannázó cikkeket!

Nyitókép: Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi az olasz Luigi Samele ellen győzött.
MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bonaventura
2021. július 26. 08:54
Sajnos a szennyes lelkű, a tiszta emberi szerelmet gyalázó budapesti csőcselék hisztérikus zajongása, megzavarta a nemzet önfeledt örömkitörését..
Bernard
2021. július 26. 08:54
Nem kicsinyítve történelmi érdemeit,azt is javára írom, hogy elhomályosította a vonaglókat támogató hírfolyamot. Szép volt Áron!
turáni sólyom
2021. július 26. 08:54
Hajrá Szilágyi Áron, hajrá magyarok! A Magyarok Istene veletek van...!
TMATMA
2021. július 25. 13:32
Döntsd a tőkét ne siránkozz! Szilágyi akkor is aranyérmes! 3x
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik