Éjszaka érkezhet a második aranyérem!

2021. július 24. 19:50

Akik már az előző éjszaka is virrasztottak, azok lassan felveszik az ázsiai életritmust, akik eléggé el nem ítélhető módon aludtak, amikor honfitársaink ott a messzi távolban a kongó csarnokokban vívtak, dzsúdóztak, pingpongoztak, lövöldöztek, bunyóztak, azok most bepótolhatják az eddig elmaradt szurkolást. Mert ezen az éjszakán nem lehet aludni!

2021. július 24. 19:50
null
Edvi László

Vasárnap hajnalban a tokiói uszodában magyar érem várható. Valószínűleg aranyeső nem, de ennek ott sem most van szezonja. Ám ha Hosszú Katinka döntőben úszik, akkor arra figyelni kell! Ráadásul a legjobb számában, 400 vegyesen ugrik a medencébe. Ez hajnali négy után néhány perccel lesz, viszont fél négykor már ugyanennek a számnak a férfi változatában Verrasztó Dávid is döntőben szerepel. Ráadásul előkelőbb pályán, mint Katka, ugyanis Dávid a negyedik idővel került a fináléba. A háromszoros olimpia bajnok úszónknál Mihályvári-Farkas Viktória is jobb idővel került a fináléba, vagyis

három úszónknak szurkolhatunk az éjszaka.

Ha nincs otthon elég kávé, rágcsálnivaló és idegnyugtató, akkor most még le lehet ugrani érte. Mert ez sikeresebb éjszaka lesz, mint az előző. Ráadásul nem is az úszók versenyével kezdődik, mert már 2-től szoríthatunk távol lévő honfitársainkért.

Japánban a magyarok közül Major Veronika sportlövőnél, valamint a női tőrözőknél és a férfi párbajtőröző, Siklósi Gergelynél csörög majd legkorábban az óra. De legalább már ott fel fog kelni a nap, amikor ők kelnek. Nálunk viszont még a szombat esti bulizók haza sem érnek, amikor az említetteknek már számot kell adniuk arról, hogyan sikerült az öt éves felkészülés. A vívóknál egy kicsit késői ébredés döntheti romba öt év munkáját, Major Veronikánál meg két-három rossz másodperc. Ha utóbbi eléggé éber lesz, akkor 5-re érmes lehet. Nagyjából Hosszú Katinkával egyidőben.

A vívók közül a legtovább talpon maradók 11-kor már a döntőért lépnek pástra.

Reméljük lesz közöttük magyar!

Addigra viszont eldől, hogy lesz-e magyar érem a második napon sportlövészetben. Major után Péni István és Pekler Zalán is kipróbálja, hogy milyen a tokiói lőállás versenykörülmények között. Légpuskával próbálnak érmet szerezni maguknak. A selejtezőjük 6-kor kezdődik, a döntőkör pedig fél 9-kor.

Két, mindenki által valamilyen szinten űzött sportágban, tollaslabdában és pingpongban is szerepelnek honfitársaink vasárnap. Ők arról ismertek, hogy hazánkban a legmagasabb szinten űzik azt a sportot, amit mi csak kedvtelésből. Kovács Zsófia is elkezdi az olimpiát egy olyan sportban, amit viszont még alacsony szinten is csak kevesen mernek csinálni. A tornáról van szó.

Zsófi igen magas fokon műveli ezt a sportot, erre bizonyíték, hogy ugrásban és felemás korláton Európa-bajnok volt tavaly.

Vasárnap ő még nem kaphat érmet, ahogy a három bemutatkozó vitorlázónk sem. A dzsúdós Pupp Réka viszont nemcsak elkezdi, hanem be is fejezi a szereplését. Az biztos, hogy hajnali háromkor kezdi, és ha minden jól alakul, akkor csak 10 után fejezi be. Akkor indul ugyanis az utolsó fázis a súlycsoportjában.

 

Amikor nálunk felkel a nap a felkelő nap országában Fucsovics Márton is elkezdi az olimpiát.

Reméljük nem csak egy mérkőzése lesz, bár nagyon balszerencsés a sorsolása: Hubert Hurkacz ellen játszik, aki néhány napja Wimbledonban Federert 3-0-ra verte. Az utolsó szettben 6-0-ra ütötte ki a legendát, lehet, hogy ezzel nyugdíjazva őt. Ennél kellemetlenebb ellenfelet aligha kaphatott volna Marci.

Öt körül ül hajóba Pétervári-Molnár Bendegúz, ugyanis az evezős versenyének középfutamát hétfő helyett ekkor rendezik, mert az eredeti időpontban vihar várható.

Két klasszikus csapatsportban is bemutatkozik Magyarország. Az egyikben csak kedélyes fürdőzésről lesz szó, a másikban viszont a további szereplést is befolyásoló fontos ütközetről.

Az utóbbi a női kéziseké. A vasárnapi, Franciaország elleni mérkőzés esélyese nem a mi válogatottunk, vagyis ha kikapunk akkor sincs nagy baj. Csakhogy két további találkozón (az oroszok és a spanyolok ellen) sem Elek Gábor „lányai” az esélyesek. És a hat csapatos csoportból két vetélytársat meg kell előzni. Ennek Brazíliának és Svédországnak kell lennie. Az előbbivel kedden játszik a csapat, az a mérkőzés sokkal fontosabb lesz a vasárnapinál. Bár,

ha két győzelemmel rajtolna a társaság, akkor már fél lábbal a legjobb nyolc között lenne, és ekkor nyugodtabban készülhetne a további mérkőzésekre.

Továbbá azt se felejtsük, hogy a Brazília és Svédország elleni esetleges győzelem mellé jó lenne egy bravúr-diadal is, mert a csoport negyedikjeként félő, hogy a verhetetlen Norvégia következik a negyeddöntőben.

A kézis lányok nagyon barátságos időben kezdenek, magyar idő szerint délután fél háromkor. A férfi pólósok viszont 10 órával korábban, vagyis hajnali fél ötkor. Kis túlzással tét nélküli mérkőzéssel Görögország ellen. A csoportból akkor is továbbjutna Magyarország, ha az OB I valamelyik közepes csapata képviselné, azt meg lehetetlen megmondani, hogy melyik pozícióban lenne jó végezni. Ugyanis a negyeddöntőben a szerb-horvát-montenegro-spanyol négyes valamelyike következik. A görögök ellen nemhogy nem kell még kiteregetni a lapokat, de igazából osztani sem kell. Fejben is elég lejátszani a partit. Mert a férfi vízilabda küzdelmei a magyar válogatott számára tulajdonképpen másfél hét múlva, szerdán kezdődnek.

 

A nyitóképen: Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás előfutama után a  2020-as tokiói nyári olimpián 2021. július 24-én.
MTI/Kovács Tamás

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2021. augusztus 08. 22:55
Sajnos Hosszú formán kívül van, egész évben váratlan vereségeket szenvedett, nem világos, hogy ez a pandémia miatt van, vagy pedig már eljárt felette az idő. Valószínűleg mindkettő, de ettől ő még mindenki Katinkája marad.
Hannibal
2021. július 25. 17:38
Mindenben. Mert egyfelől a családalapítás ellentétben a szivárványos dugással továbbviszi a genetikádat, másrészt a neveléssel egy hitvilágot, világnézetet, közösséghez tartozást adsz tovább az utódaidnak, benne önmagaddal és egy élet csak 80 év, de egy nemzet, egy haza már itt van 1100 éve minimum. És az olimpia, meg az EB megmutatta, mit jelent. Nektek semmit, mert csak egoista módon ez a barom is csak magával foglalkozik (nézz csak bele a kommentjeibe...), de a aki magánál többel foglalkozik, az túéli a halálát. És akkor még ott van, hogy mi keresztényként hiszünk a túlvilági jutalomban.
rongilas
2021. július 25. 17:37
Garbolc.... na jó. Nagyon rossz lehet neked, ha semminek nem tudsz örülni. De egy elgyurcsányosodott senkiházi minek is örülne, hisz már nem magyar.
Hannibal
2021. július 25. 17:37
Értem én, hogy közösséghez nem akarsz tartozni, hedonizálni és egoista módon akarsz élni, de miért zavar, ha más meg nem ilyen rövidtávon gonolkodik? Az ugye azért megvan, hogy ripsz-ropsz eltelik 80 év és megyünk a földbe? De Szilágyi aranya ott lesz 200 év múlva is a listán, a családos dédunkojája éppen dédapa lesz -aki visszanézhet az őseire-, egy értékes tudós, művész pedig akkor is példakép lesz. Te nem leszel. Senkinek nem fog semmit jelenteni a neved. És senkinek nem fogsz hiányozni. Se az, hogy ettél, se az, hogy szartál tőle, se az, hogy dugtál. Valójában érzed ezt, ezért kommentelsz ide negatívumot elsőként. De rossz hírem van: ez sem marad fenn tőled...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik