Novák Katalin: Csak akkor lehet erős Európa, ha erős családokra épül

2018. április 22. 9:05
Az államtitkár szerint egész Európa számára kérdés, hogy a demográfiai problémákra saját vagy külső erőforrások adnak majd megoldást.

Csak erős családokon alapulhatnak az erős európai nemzetek, az erős Európának előfeltétele, hogy erősek legyenek az európai családok  – jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Pozsonyban szombaton.

Az államtitkár erről a The Europe we want - Conservative Summit nevet viselő pozsonyi konferencián beszélt, amelynek súlyponti témáit a házasság és a család intézményének helyreállítása és a demográfiai fejlődés kihívásai adták. 

Novák Katalin rámutatott: a visegrádi országok, de egész Európa számára is nagyon komoly kérdés, hogy a demográfiai problémákra saját vagy külső erőforrások jelenthetik a megoldást. Hangsúlyozta: Magyarország álláspontja ebben a kérdésben határozott, a belső erőforrásokat kell erősíteni, és e tekintetben a visegrádi országok között is egyetértés van. Kifejtette: meg kell nézni, hogy miért nem születik elegendő gyermek, mi tántorítja el a fiatalokat a gyermekvállalástól, milyen akadályok állnak az útjukban, és miként lehet segíteni őket ezek leküzdésében.

„Ez a mi válaszunk a demográfiai kihívásokra, nem pedig az, hogy kívülről telepítsünk be embereket, hogy kívülről hozzunk be erőforrásokat" – szögezte le Novák Katalin. 

Kiemelte: a betelepítés, az erőforrások kívülről történő behozatala csak látszatmegoldás egy olyan problémára, amelyet európai szinten még meg sem fogalmaztak.

Az államtitkár beszélt a család fontosságáról, a család intézményének és annak jelenlegi formájának megőrzéséről is, hangsúlyozva: a családi értékek nagyon fontosak, és azok mellett következetesen ki kell állni.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az európai családok erősek, államtitkár asszony. A Magyarországon anyakönyvezett gyermekek 15%-a Európa hanyatló, Magyarországtól nyugatra eső felén született.

Itthon szétnézve azonnal feltűnik, hogy a gyermekvállalási kedv országosan is kiemelkedő Szabolcsban, ahol köztudomásúlag igen magas a középosztálybeli, diákhitellel rendelkező, jó anyagi helyzetben élők aránya

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés