Az e-sportok ott lesznek a világ második legnagyobb multi-sport eseményén

2017. április 19. 8:30
Az Alibaba teljes mellszélességgel beállt az elektronikus sportok mögé, amelyek 2018-ban ott lesznek az Ázsia Játékokon.

A kínai internetóriás Alibaba összeállt az Ázsiai Olimpiai Tanáccsal, hogy az e-sportok ott legyenek a 2018-as jakartai és a 2022-es hangcsoui Ázsia Játékokon (Asiad).

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert Ázsia Játékok az olimpia után a világ második legnagyobb multi-sport eseménye.

A Nemzetközi E-sportok Szövetséggel együttműködő Alibaba a következő években 150 millió dollárral támogatja az e-sportokat. Cél, hogy nemzetközileg is sportként fogadják el ezeket. A kínai cég ad otthont a világ egyik legjobban jövedelmező e-sport eseményének, az 5,5 millió dolláros World Electronic Sports Game-nek (WESC).

Az e-sportok olimpiai szerepeltetése megosztja a véleményeket. A támogatók szerint szélesebb körű elismerésben részesülnének, az ellenzők viszont egyedi jellegük elvesztésétől tartanak.

Mindettől függetlenül, az Alibaba 150 milliós befektetése megsüvegelendő, és valószínűleg diszruptív hatású lesz, akár paradigmaváltást indíthat el a világviszonylatban 500 millió és 1 milliárd dollár közötti piacon.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na és mik azok az e-sportok?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában