Visszalépek a corvinusos TT tagságomtól

2017. április 10. 20:40

Kőszegi Botond
Facebook
Visszalépek a Tudományos Tanács tagságomtól. Az utóbbi napokban személyesen tapasztaltam, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egyetemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt.

„Tisztelt Tudományos Tanács tagok!

Visszalépek a Tudományos Tanács tagságomtól. Az utóbbi napokban személyesen tapasztaltam, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egyetemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt. Egyértelmű, hogy ezt a félelmet részben az egyetem vezetősége keltette, és amikor nyilvánvalóvá vált, nem tett komoly lépéseket az enyhítésére. Ilyen körülmények között nem tudok a TT tagja maradni.

Az utóbbi években rengeteg értelmes és érdekes diákkal és oktatóval ismerkedtem meg a Corvinusról. Szaktudásom, érdeklődésem, és időm függvényében továbbra is szívesen tartom a szakmai kapcsolatot kutatókkal, tartok előadásokat diákoknak, és veszek részt konferenciákon. De döntéshozatalban nem veszek részt.

Üdvözlettel,
Kőszegi Botond
A CEU professzora
A Corvinus díszdoktora”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak a miheztartás végett.
ez kőszegi botond tudományos tevékenysége:
https://scholar.google.hu/cita..

és ez lánczi andrásé, a corvinus rektoráé:
https://scholar.google.hu/scho..

lol.

"a Harvardon tanult matematikát majd a Massachusetts Institute of Technology-n doktorált. Az MIT és a Berkeley professzora volt, mielőtt 2012-ben visszatért a CEU-ra"

mondd, te ki vagy ehhez képest?

az igazát valóban nem támasztja alá

de az világosan látszik belőle, hogy kőszegi egy komoly tudósember, akit az egyetemeknek becsülniük érdemes. a corvinusnak oka van büszkének lenni arra, hogy foglalkozik velük.
ahogy az is látszik belőle, hogy lánczi nem egy komoly tudósember, nem a tudományos teljesítményére kapta a rektori széket.

(és igen, ezek komoly újságok. vásárolt cikkekkel nem is lehetne ilyen idézettséget elérni)

elárulom, hogy előző kommentedből mindössze annyi derült ki, hogy fogalmad sincs, mi az a közgazdaságtan és hogy mi az a tudományos élet.
de sosem késő tanulni!

kezdjük talán azzal, hogy mivel is foglalkozik kőszegi botond. ebben a videóban elmondja laikusoknak is érthetően:
https://www.youtube.com/watch?..

dehát semmi köze a témájának a makroökonómiához és a világválsághoz..

Látatlanban lefogadom, hogy te összehasonlíthatatlanul komolyabb tudományos munkássággal büszkélkedhetsz.

igen, de mikroökonómiai vonatkozásban beszél erről.
ráadásul pont azt vizsgálja, hogy kinek a felelőssége, hogy több hitelt vesznek fel az emberek, mint megtehetnék, és arra jut, hogy az államnak jobban kéne szabályoznia a hitelek eladóit.

Kész röhej! A Corvinus jó néhány tanára nyíltan támadja az elöadásokban az egész Orbán-Kormányt. És a hallgatók ülnek kussban, senki nem mer vitába szállni az elöadókkal.
Kiváltképp érvényes ez a nemzetközi gazdálkodás szakra, ahol most másodéves a csemetém. Csak ámulok és bámulok ezen a "félelelem" sztorin....

Az utóbbi napokban személyesen tapasztalta Kőszegi Botond, a CEU professzora, a Corvinus díszdoktora, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egyetemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt.

Vannak olyan betegségek, amelyek irracionális félelemérzettel párosulnak.

Kőszegi Botond feltételezi, hogy a félelem akadályozza a corvinusos diákokat és oktatókat abban, hogy jól pofonvágják a rendőröket, vagy a rendőröket üveggel, fémtárgyakkal, műanyag palackokkal megdobálják a Ceu érdekében,

pedig ezek emberjogászatilag korrekt cselekménynek számítanak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés