Ha politikai nyomást éreznék, akkor felállnék

2017. március 29. 13:36

Mészáros Antónia
Index
Politikai befolyást az én műsoromban nem tapasztalok, rám biztosan senki nem próbál semmilyen nyomást gyakorolni. Interjú.

„Az ATV mennyire tekinthető független tévének?

Politikai befolyást az én műsoromban nem tapasztalok, rám biztosan senki nem próbál semmilyen nyomást gyakorolni. Különben nem is vállalnám. Azt sem gondolom, hogy a tévé irányt váltana. Elhangoztak ilyen vádak, de én úgy látom, hogy arra megyünk tovább, amerre eddig is mentünk.

Azt hív be, akit akar?

Igen. Szakmai vitáink lehetnek arról, hogy az adott témában ki a legmegfelelőbb vendég, de olyan előttem még biztosan nem hangzott el, hogy XY márpedig nem jöhet be.

Ha elhangozna, felállna?

Nem volt ilyen helyzet, ahogy olyan sem, hogy ezt vagy azt márpedig nem kérdezhetem meg. Szerintem nem is lesz, ezt őszintén remélem.  Azt nem mondom, hogy soha semmilyen szigorúan szakmai érvet nem tudnék elfogadni arra vonatkozóan, hogy valamilyen vendég, téma vagy kérdés miért nem való éppen a műsorunkba. Kollégák nyilván megvitathatnak ilyesmiket egymással, ez egy csapatjáték. De ha politikai nyomást éreznék, akkor felállnék, igen.

Az öncenzúra nem működik az ATV-nél? Azaz előre tudja, hogy XY úgysem megy át a vezetőségen, így meg sem hívja?

Nem hallottam arról, hogy a kollégáim tartanának ilyen tilalmaktól, és én sem találkoztam velük. Viszont előfordul, hogy valakit azért nem hívunk, amikor indokolt lenne, mert már százezerszer megpróbáltuk, és tudjuk, hogy úgysem teszi ki magát a kérdéseinknek. Én ezekben az esetekben is azon az állásponton vagyok, hogy hívjuk meg újra és újra és újra, hátha egyszer még meglepődünk. Matolcsy Györgyöt, Mészáros Lőrincet, Polt Pétert, Habony Árpádot vagy akár Orbán Viktort például elég sokszor hívtuk hiába, de már biztos nem vesszük a fáradságot minden egyes olyan napon, amikor lenne tőlük mit kérdezni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hölgy privátban nagyobb gáz ( ismerem).
Lehetett volna egy kedvesebb lány.
A Fletó egy napja igazi közszolgálati remekmű.
Remélem visszanézve is BBC norma számára.
Örülök, hogy talált férjet, van gyerek és ez egy kicsit visszafogja.
Apját nem keverném bele a minősítésekbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés