31 hónapot töltöttem az Origónál, a mai nappal vége

2017. március 27. 21:54

Birkás Péter
Facebook
Az elmúlt hónapokban viszont már mindig szégyenérzettel gondoltam a munkahelyemre.

„31 hónapot töltöttem az Origónál, a mai nappal vége. Nyilván van aki már ezzel sem ért egyet, de 2014 őszén egy normális helyre érkeztem, ahol jó volt dolgozni. Az elmúlt hónapokban viszont már mindig szégyenérzettel gondoltam a munkahelyemre. Egy éve naivan azt hittem (nyugtattam magam?), hogy nem lesz ez olyan rossz, aztán egyre többször szörnyülködtem a címlapra kikerülő cikkeken, és idővel a Techbázist is elérte a sokszor felfoghatatlan módon túltolt, értelmetlen szervilizmus. Trumpról semmi rosszat nem lehet, az orosz hackerekről szóló cikket letiltják, a felszerkek által jóváhagyott írás magyarázat nélkül tűnik el a címlapról - és ez még csak a mi rovatunk volt. Viszont még ennek ellenére sem bánom ezt a két és fél évet, mert sokat tanultam, tényleg remek embereket ismertem meg, sőt túlzás nélkül állíthatom, hogy barátokat szereztem, arról nem is beszélve, hogy az itt töltött időnek köszönhető, hogy két tételt is lehúzhattam a bakancslistámról (Köszi Csaba! Köszi Ferenc!). Habár jó érzés, hogy hosszú hónapok után sikerült a megfelelő körülmények között megszabadulnom, azért kicsit szomorú is vagyok, hogy így kellett lennie. Ugyanakkor annak nagyon örülök, hogyMonikaval és Zsuzsannaval együtt megyünk tovább.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenki megkeresi a valódi helyét a médiában. A manditól is mentek el emberek, akik úgy gondolták, nem itt van a helyük.

Kár ezt túldramatizálni : minden sajtóterméknek megvan a - tulajdonos által megszabott - politikai irányultsága . Aki újságíróként azzal nem tud azonosulni , távozik .

Viktorodat Soros etette. Azt mondod, nem szabadna most szarnia rá?
Hát akik eljöttek a Simicskatévétől? Rájuk is érvényes a mondandód, nertárs?

Az eredeti egy betűvel sem tér el ettől.

Hosszú éveken keresztül az Origonál kezdtem az olvasást, mert azt éreztem, hogy méltó a nevére. Ráadásul volt egy kitűnő "Szoftverbázisa" is. Ma már a Hírkeresővel indítok, aztán tallózok, mert az Origo gyakran olyan híreket is kihagy, amit szinte minden weblap közöl, persze eltérő tálalásban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés