A TV2-t szeretném elverni néha

2017. február 16. 14:14

Sváby András
Index
Aki szerint meg beléptem a Hit Gyülekezetébe, az úgyis ezt gondolja, ha megfeszülök is. Két hete járok be a tévébe, két szót nem hallottam még eddig: a hitet meg a gyülekezetet. Interjú.

A TV2-ről is elég karcosan fogalmazott. A Facebookon azt írta korábban, hogy vállalhatatlan, ami ott folyik. Most is így is gondolja?

Igen, a TV2 hírszerkesztőséghez és hírműsoraihoz gyomor kell. Legyártani is, felkonfolni is, bármilyen formában részt venni benne. Képtelen lennék rá. Én nagyon kedvelem Marsi Anikót és Gönczi Gábort, nekik nagyon nehéz lehet ezeket a hírszerű dolgokat felvezetni napról napra. Ők valóban azt gondolják magukról, hogy csak ott ülnek és felolvasnak, miközben a néző velük azonosítja a műsort. Újságíróként az egyszerűen vállalhatatlan, hogy nap mint nap egy politikai akaratnak kell megfelelni. Akár jobb-, akár baloldalon. Szerintem egy újságírónak nem lehetnek politikus barátai. Az más, ha infókat kap tőle, de nem megy el vele kocsmázni vagy nyaralni.

Az ATV-ről viszont vagy azt mondják hogy szocitévé, vagy azt, hogy a Hit Gyülekezeté. Ott nem kell megfelelni politikai vagy egyéb akaratnak?

Ha valakit vagy valamit betesznek egy skatulyába, az onnan nagyon nehezen kerül ki. Aki engem gyurcsányistának tart (pedig háromszor, ha találkoztam vele), az mindig annak fog. Aki szerint meg beléptem a Hit Gyülekezetébe, az úgyis ezt gondolja, ha megfeszülök is. Két hete járok be a tévébe, két szót nem hallottam még eddig: a hitet meg a gyülekezetet. Kértem garanciákat arra, hogy a műsor készítésébe se a hírigazgató, se a gyártó ne szólhasson bele. Ez egyelőre elképesztően jól működik, teljes szerkesztői szabadságom van. Persze vannak íratlan szabályok, az Index sem csinál anyagot Spéder Zoltán üzleti érdekeltségeiről. A Heti Naplóban sem fogunk foglalkozni a Hit Gyülekezetével.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ez a nem semmi. Hogy egy ilyen ócska, tehetségtelen szarkupac kritizálja a TV2 műsorait

Mi az, hogy "nagy TV2"? Olvasd el, mit nyilatkozott Sváby.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés