Egyre több roma fiatal szerez diplomát

2016. október 25. 0:16
Megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban az elmúlt hat évben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 műsorában.

Rétvári Bence kiemelte, hogy ez óriási eredmény, ami a kormány programjainak köszönhető. Az államtitkár közölte, mindenki közös érdeke, hogy minél több roma szerezzen diplomát. Fontos, hogy a rossz anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt, ezért ösztöndíjakkal támogatják a fiatalokat – jegyezte meg.

Rétvári Bence azt mondta: nagyon összetett, amit a felzárkóztatás terén tesznek, mert nem lehet egyetlen intézkedéssel minden problémát megoldani. A siker kulcsa a sokrétű támogatás, a kormány ezzel a szemlélettel áll a felzárkóztatáshoz: egyebek mellett a tanodák, a szakképzés, a diplomaszerzés és az egészséges étkezés ügyét is felkarolja – tette hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn azt mondta, a kormány intézkedéseivel sikerült az európai uniós átlag alá vinni a magyarországi iskolai lemorzsolódást.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés