Kilépek a Professzorok Batthyány Köréből

2016. augusztus 23. 22:07

Ángyán József
Ez a sajtónyilatkozat megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán kilépek a Professzorok Batthyány Köréből.

„Tisztelt Elnök Úr! Kedves Professzortársak!

Egy erdélyi  családi pihenésről hazatérve most olvastam az októberi népszavazással kapcsolatos belső vitát és az ennek »eredményeként« megszületett - számomra megdöbbentően szervilis, a megítélésem szerint önző és a keresztény értékrendtől messze távol álló (t.i. aki egy szűk, bennfentes  kört gazdagítva fizet, legyen bár haramia, jöhet, de a többi, menekülő nyomorultból nem kérünk) kormányzati álláspontra valamint az ezt közvetítő ostoba és hazug propagandára is rálicitáló, csúsztatásokat és féligazságokat tartalmazó - sajtónyilatkozatot. Ez megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán - szomorúan reménytelennek látván és feladván az ezzel kapcsolatos belső vitát - kilépek a Professzorok Batthyány Köréből. Kérem ezért Elnök Urat, hogy nevemet a PBK tagjainak sorából haladéktalanul töröltetni szíveskedjék.

A kezdeti közös hiteket, reményeket és szép emlékeket is hordozó, együtt töltött évekért köszönetet mondva, a PBK-nak - mint magát felelős keresztény, nemzeti értelmiségi tömörülésként meghatározó körnek - valamint tagjainak személy szerint is eszmélést és sok sikert kívánva, búcsúzó üdvözlettel:

Ángyán József”

(Ángyán József levelét a magyarnarancs.hu szerezte meg.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 239 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyik hisztériára miért a másik hisztéria a válasz?

Mióta világ a világ , volt olyan , hogy kezdetben szövetségesek később mégis külön utakat jártak . A lényeg a kulturált , hogy ne mondjam "keresztény" szétválás . Derék emberek között is lehetséges véleménykülönbség . Személy szerint nem Ángyánnal értek egyet .

Ángyán úr, Dobó ugye nem volt keresztény. Részvétlenül végig nézte, hogy a menedékkérők a vár elött fagyoskodjanak, megfelelő ellátmány híján hiányosan táplálkozzanak, stb. Pedig nyugaton (Budán) bebizonyosodott, hogy hogyn lendítették fel a gazdaságot.

Most tehát akkor a FK-hoz csatlakozik ?

Olyan szintű seggnyalást, mint amit a PBK produkált, már a Kádár rendszer sem igényelt.
Megértem és tisztelem Ángyán Józsefet!

Kezdem azt hinni, hogy Kishantos nem is volt annyira balgaság.
"Kishantos ugyanis exportra termel, te legfeljebb a kerítésen túlról nézheted. A kiváló magyar termőföldön, alacsony magyarországi bérekért előállítják a csúcsminőségű terményt, amelyet aztán szépen átkamionoznak Dániába, hogy ott prémiumtermékké dolgozzák fel, és a dánok finomat, egészségeset egyenek belőle. Ez annyira minőségi, hogy a magyarnak el se hozzák, ide elég a hideg dán szélben és esőben termett, ócska alapanyagból készült, vegyszeres élelmiszer is. Úgyse reklamálsz, örülsz, hogy kiöltözve, áruházban vásárolhattál, és zokszó nélkül magadba tömöd. A dánokat sajnos egyáltalán nem érdekli a mi fenntartható fejlődésünk, de azt komálják, hogy bagóért hozzájutnak Európa legjobb földjének a terméséhez. Ez igazán megér nekik annyit, hogy évente tíz álmélkodó kelet-európai pajornak ingyen megmutassák Legolandet."
"A jövőben megfeszített éberségre lesz szükségünk, ugyanis a kishantosi gyarmatosítási modell csak állatorvosi ló. Számtalan ilyen és hasonló eset lehet még az országban – osztrák, német, holland, dán, stb. kézen lévő földek –, amelyeket egytől egyig fel kell számolni, ha azt akarjuk, hogy Magyarország tényleg a maga ura legyen. A magyar érdekek Fidesz általi elárulásáról papoló nemzeti radikális erőknek – Ángyán Józseffel a főszerepben – sajnos nem sikerült észrevenniük, kikkel kerültek egy platformra."


Hm...

Rendben, tudomásul vettük.

Sajnos nem csak a vidékfejlesztéssel csinálják így (mást mondunk, mást teszünk -tegyük hozzá, hogy felvállaltan, és a híveiket ez nem zavarja)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés