Törökország: kiutazási tilalmat rendeltek el az akadémikusoknak

2016. július 20. 12:03
Minden külföldön tevékenykedő akadémikus tudóst hazarendeltek Törökországba, a hazai akadémikusoknak pedig megtiltották a kiutazást. A múlt pénteki puccskísérletet követően egyébként már 1577 dékánt is lemondásra kényszerítettek, valamint számos tanárt letartóztattak és felfüggesztettek a nagy tisztogatás részeként.

Kiutazási tilalmat rendelt el a kormány szerdán Törökországban az akadémikusok számára, valamint a külföldön tevékenykedő tudósokat hazarendelték, kivéve akinek a munkája „teljességgel szükségesnek” tekinthető – írja a Spiegel. Kedden már 1577 dékánt lemondásra kényszerítettek, valamint számos tanárt letartoztattak vagy felfüggesztettek.

A történések a puccskísérlettel állnak kapcsolatban, amely után a kormány nagy tisztogatásba kezdett az állami szférában. További friss hír egyébként, hogy a kormányzati Telekommunikációs Hivatal blokkolta a WikiLeaks elérhetőségét, miután közel 300 ezer emailt szivárogtatott ki az oldal különböző kormánypárti szereplőktől.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sztálin csak csettintene..

Lehet hogy gyalogtúra lesz inkább a szír sivatagba, Deir-ez-Zor irányába, mint anno az örményeknek.

Erdogan dolgozik a hátországán.

Minél több letartóztatott, kirúgott annál több ellenség, sok ellenség=destabilizáció, ami után csak idő kérdése a bukás.

Erdogan nagy örömében lábon lövi magát.
Jöhet a kóla és a pattogatott kukorica!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés