Egyedülálló magyar szakkollégium nyílik Pozsonyban

2016. június 16. 14:16

Szeptember elején megnyitja kapuit az első szlovákiai magyar szakkollégium, aminek köszönhetően a felvidéki magyar értelmiség és elit rendszeres utánpótlást kaphat.

2016. június 16. 14:16

Húsz fős szakkollégiumot indít a Pro Collegio Posoniensi Alapítvány szeptembertől Pozsonyban magyar egyetemi hallgatók számára. A Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba a Gombaszögi Nyári Táborban tartják a felvételit – írtuk kedden. Most itt a bemutatkozó videó.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 11. 09:55
Ideje lenne gatyába rázni a felvidéki magyarság sorsát. Egyelőre képtelenek megteremteni a saját képviseletüket a politikában ezért kellenek az ilyen szellemi, kultúrális bázisok. Ez a kormány anyagi segítséget nyújt mindenhez ami ehhez kell. Sok sikert magyar testvéreink!
Tintamin
2016. augusztus 06. 16:00
Vajon ott is egyentankönyv és a KLIK által olyan csodaszépen megvalósított hiánygazdálkodás lesz az uralkodó? Vagy ugyanúgy reklámozza majd az M1, mint azt a magyar fejleszésű matematikai oktatóprogramot, amit itthon ugyan tilos használni az iskolákban, de Erdélyben büszkén alkalmazzák?....
abraxas
2016. augusztus 06. 16:00
A Felvidéken komoly hagyományai vannak a magyar kluboknak. Minden cseh vagy szlovák egyetemen vannak nagy múltú magyar klubok, JAIK, KAFEDIK, Ady Endre Diákkör, és a Diákhálózat többi tagja. Hamarabb kellett volna valami hasonló, de most sem késő! :-)
1234
2016. augusztus 06. 16:00
Miért kell megint valami debil önjelölt "elit"-nek nevezni ezt az önképző kört?!?! Elég volt a felvidéki elitekből és azok belterjes utánpótlásától. Talán az egész közösségre kellene hagyni kit emel "elit"-é és nem unatkozó önjelölt bölcsészek baráti társáságára. Nem? Miért nem hagyják már abba ezt a hülye elitezést, főleg a gyenge képességű, de annál nagyobb arcú és hiú büfészakosok. Inkább mehetnének megmenteni a Földet a cigánypérókba írni olvasni tanítással a hülye önjelölt elitezésük helyett. legalább 3 nyelvből folyékonyan megtanítják egymást vagy mi a francot fognak képezni??? Azt hogyan kell kultúrprojektere pályázni a korrupt ejús alapokból? Vagy mi a franc teszi elittő őket, azon kívül, hogy nem nagyon dolgoznak a valódi szabad kapitalista piacon???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik