Ősszel már Budapesten is elindul az MCC Fiatal Tehetség Programja

2016. május 12. 16:40
Szeptembertől Budapesten is is lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára, ami a felső tagozatos képzést egészíti ki. A képzés most bővül majd az e-learning lehetőségével. A védnökök közt szerepel Kádár Annamária és Bagdy Emőke neve is.

Új várossal bővítette képzései helyszíneit a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja, így ősztől Miskolc, Szolnok, Pécs, Veszprém mellett már Budapesten is lehet jelentkezni a felső tagozatos diákokat megcélzó, hagyományos oktatást kiegészítő képzésre.

„Kezdetben vidéken indítottuk a FIT Programot, mivel leginkább ott tűnt hiánypótlónak ez a képzési forma. Az első kampányidőszakunkat követően azonban rengeteg megkeresés érkezett hozzánk a fővárosból is, ami azt mutatta, hogy Budapesten is lenne igény a „svédasztalos” jellegű tehetséggondozó oktatásra” – mondta Constantinovits Milán, az MCC FIT Program szakmai vezetője.

A képzés minden tanévben, városonként 25-25 résztvevővel indul, így idén szeptemberben a budapesti helyszínnel kibővülve már összesen 225 tehetséges FIT-es kisdiák lesz a képzési rendszerben. 

Előnye a komplexitás

Kádár Annamária mesepszichológus, a program védnöke szerint a képzés előnye komplexitásában keresendő: amellett, hogy egy szemléletformáló tehetséggondozó oktatási formáról van szó, kiemelt figyelmet fordít a gyermekek saját motivációjának feltárására, egyéni kibontakozására úgy, hogy közben a szülőknek is segítséget nyújt a gyermekek fejlődésének támogatásában. 

A Fiatal Tehetség Program nemcsak vidéken, de Budapesten is egyedülállónak számít. A teljesen ingyenes képzés különlegessége abban rejlik, hogy a diákok nonformális keretek között, hétvégi oktatási napokon, otthonos környezetben sajátítanak el a mindennapi élethez sok szállal kötődő témákat – mint például az egészségügyi és pénzügyi tudatosság, médiaismeretek vagy a robotika –, amelyekkel a hagyományos oktatási rendszerben nem találkoznak.

E-learning

A következő tanévtől kezdődően már e-learning rendszer is indul, amely a képzési alkalmakhoz kapcsolódó anyagok otthoni, saját tempóban való elsajátítását támogatja. A különböző tematikákhoz fiatalos, kreatív vizuális megoldásokat tartalmazó oktatóvideók is a diákok rendelkezésére állnak majd, ezek pedig az egyéni tanulást segítik.

A FIT Program ez év tavaszán hozta létre Védnöki Testületét, amelynek tagjai olyan elismert hazai szaktekintélyek, akik egyetértenek a képzés célkitűzéseivel és társadalmi küldetéstudatával. A testület folyamatosan bővülő tagjai között találjuk Bagdy Emőke professzort, aki a program fővédnöke, valamint a már említett Kádár Annamária mesepszichológust, tehetségkutatót is.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés