Új csatorna

Szeptembertől indul az M5: ismeretterjesztés, oktatás a fókuszban

2016. április 24. 11:41
Új csatornát indít M5 néven szeptembertől az MTVA, amelyen a ismeretterjesztő és oktatási műsorok lesznek a dominánsak.

Napközben ismeretterjesztő és dokumentumfilmek, délután elsősorban oktatási műsorok, például nyelvleckék láthatók majd a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szeptemberben induló új csatornáján, az M5-ön, amely az esti főműsoridőben kulturális témákra koncentrál - közölte az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Papp Dániel elmondta: az ismeretterjesztést, a kultúrát és az oktatást ötvöző új közszolgálati csatorna műsorstruktúrája a nézői igényekhez igazodik. „Úgy gondoljuk, hogy ez a struktúra garantálni fogja a sikert” – tette hozzá. Jelenleg a műsorok tervezése folyik, a műsorvezetőkkel már egyeztetnek. 

A 24 órán át sugárzó csatorna logójának kialakításába a nézőket is bevonják: az origo.hu-n lehet szavazni az öt változatról – közölte Papp Dániel.

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Menjen, sokan vannak olyanok, akik nem tudják megfizetni a drágább csomagokat, ahol egy rakás ismeretterjesztő adó van (Spektrum, NAT Geo, Discovery, DQ, Ozone etc.) Ami engem bosszant az az, hogy a Telekom már a "digitális családi csomag" vagy 35 adója közül is kihagyta a spórolás miatt az idegennyelvűeket (BBC, CNN, TV5 Monde stb.), mert ezeket arra használtam, hogy valamennyire szinten tartsam a nyelvtudásomat, amit nem pótol valamilyen nyelvtanfolyam...

A "Heti Hetes" már egy nagyon megkopott, lestrapált műsor, csodálom, hogy még fut. Szerintem már a baloldal sem nézi....(Egyszer pár percre rátévedtem.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés