Kunhalmi szerint nem lenne jó, ha Lánczi lenne a Corvinus rektora

2016. április 14. 20:27
Külön sajtótájékoztató szervezett a Budapesti Corvinus Egyetem elé az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, ahol kijelentette: nem csak a BCE-re, de az egész magyar felsőoktatásra rossz fényt vetne, ha Lánczi András lenne az egyetem új rektora. A Corvinus minderre úgy reagált: a politikának nincs beleszólása a rektorjelölt megválasztásába, Lánczi pályázata pedig mindenben megfelelt a kiírás feltételeinek.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke szerint az egész felsőoktatásra rossz fényt vetne, ha Lánczi Andrást, a Századvég vezetőjét neveznék ki a Corvinus Egyetem rektorának. Az oktatási bizottság alelnöke csütörtökön a Corvinus Egyetem épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján a „Fidesz főideológusaként”, illetve Orbán Viktor tanácsadójaként jellemezte Lánczi Andrást. 

Szerinte a Századvég négymilliárdos szerződései körüli „korrupciógyanús ügy” erkölcsi értelemben is felveti a hűtlen kezelés gyanúját, ezért felvetődik a kérdés, hogy mit keres a Századvég elnöke az egyik legjobb magyar egyetem élén és mit üzen ez a hallgatóknak, a jövő közgazdászainak és vállalkozóinak. Kunhalmi Ágnes úgy vélte, Láczi Andrásnak meg kellene gondolnia, hogy valóban jelentkezik-e a rektori posztra, mert ez nagyon rossz fényt vetne a magyar felsőoktatás egészére, a Corvinus Egyetemre és annak polgárságára. A szocialista politikus reményét fejezte ki, hogy Habony Árpádnak hirtelen nem lesz majd egy tanári kinevezése a Corvinuson.

A Corvinus finoman visszaszólt Kunhalminak

A Budapesti Corvinus Egyetem közlése szerint a rektorjelölt megválasztása teljes egészében az intézmény hatásköre, ebbe a folyamatba a politikának nincs beleszólása. A felsőoktatási intézmény a Kunhalmi Ágnes által elmondottakra reagálva azt közölte: a rektori posztra nyílt pályázatot írtak ki, s pályázatot egyetlen jelölt adott be; a pályázó, a 25 éve a Corvinuson (illetve jogelődjében) dolgozó Lánczi András intézetigazgató egyetemi tanár beadványa minden tekintetben megfelelt a kiírás feltételeinek. Programját nyilvános fórumon ismertette az egyetem polgáraival, s válaszolt a felmerült kérdésekre – közölték, jelezve: a végső döntést az egyetem szenátusa hozza meg április 18-i ülésén.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmit sem jelent, mit mondott ez az agymenina.

Lánczi vagy 25 éve ott tanít, igaz hogy más munkája is van. Az egyetemi autonómia része az, hogy kiválasszák azt, akit a pályázata alapján alkalmasnak tartanak rektornak. ( A választást persze még talán a KE-nek is kell erősítenie..)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában