„Miként formálnak minket láthatatlan évgyűrűink?” – Huszadik alkalommal rendezik meg a Pszinapszist

2016. április 6. 16:47
A Pszichodiák Alapítvány immáron huszadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Pszichológiai Napokat. A háromnapos Pszinapszis Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye.

Huszadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Pszichológiai Napokat a József Attila Művelődési Központban. Az április 15-17.-ig tartó Pszinapszison az emberi „évgyűrűk” témakörét járják körül az előadók.

Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye idén is izgalmas, közös gondolkodásra invitálja a lélektan területén dolgozó szakembereket, egyetemi, főiskolai hallgatókat és a pszichológia rejtelmei iránt érdeklődő nagyközönséget. Idei címükhöz igazodva a rendezők arra keresik a választ, hogy miként formálnak minket, embereket az évek alatt felhalmozott tapasztalataink, a láthatatlan „évgyűrűink”

Az ember is megalkotja az emlékezés rétegeit

Ahogy a természet is megalkotja az emlékezés rétegeit, úgy az ember is képes saját évgyűrűit láthatatlanul magán viselni. Nem csak évgyűrűink száma, de minőségük is árulkodó jelenlegi állapotunkra nézve. Néhány görbe karcos, mert a kapcsolatok gyakran kompromisszumokkal és megpróbáltatásokkal teliek, mások egyenletesen simulnak életünk szövetébe, jelezve, hogy védett, elfogadó környezet vesz körül. 

Egy növény évgyűrűjében kirajzolódó forma az egyik osztódó szövet időszakos működésének köszönhetően létrejött határvonal. Pontosan ilyen határvonal felé menetel a rendezvény szervezői stábja is, hiszen a következő jubileumi Pszinapszis nem csak –Mérő László professzor szavaival élve – „a pszichológia ünnepe” lesz, de két évtizednyi lenyomata a rendezvény történetének. A Pszinapszison való részvétel jegyvásárláshoz kötött.

 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában