Palkovics: Nem viszik be az új Klik alá az egyetemeket

2016. március 31. 12:52
Baló Györgynek cáfolta azokat a sajtóértesüléseket Palkovics László, amely szerint az egyetemeket is bevonnák az új, a Klik helyett létrehozandó szervezet alá. Palkovics elmondta: az új szervezet felállításával a cél a központosítás csökkentése.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerdán a VS.hu arról számolt be, hogy a Klik megszüntetése után az egyetemek fenntartását is a megújított intézményfenntartó végezné. Ezt az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában cáfolta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Az államtitkár elmondta: a Klik problémája a túlzott központosítás, így ezt biztosan csökkenteni fogják, és nagyobb jogkört fognak adni az igazgatóknak. Palkovics hozzátette: a tanárok továbbra is az új szervezettel fognak szerződést kötni, azonban az új szervezetnek csak fenntartói és munkáltatói jogkörei lesznek, a tanárok kiválasztása, esetleges cseréje az igazgatók feladata lesz. Palkovics hozzátette: az a céljuk, hogy a döntéshozatal közelebb kerüljön az iskolákhoz. Az új szervezetet egyébként egy nagy vállalkozás vezérigazgatójához hasonlította az államtitkár.

Baló György kérdéseire válaszolva Palkovics azt is elmondta: jelenleg nincs olyan terv, hogy az új szervezet alá betagozódnának az egyetemek. Véleménye szerint a jelenleg fennálló egyetemi irányítási struktúra jól működik, így nincs szükség ennek módosítására. A jelenlegi minisztériumi irányítási struktúra szerinte jól működik.

Palkovics elmondta: a lehetőség továbbra is nyitva áll az Alternatív civil kerekasztalnak, hogy részt vegyenek a Köznevelési Kerekasztal munkájában.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés