Bor, búza, békesség

Borozót és éttermet is nyitna a jegybank

2016. március 2. 8:54
Borozó, bormúzeum és étterem is lesz a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványának tervezett doktori iskolájának Úri utcai ingatlanában, a régi budai városházában. Matolcsyék a Tiborcz Istvánhoz kötődő Eliosnak, és a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő Zrt-nek is adnak munkát.

A jegybank egyik alapítványának, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz – írja a Magyar Narancs. A Matolcsy György vezette jegybank eredetileg doktori iskolát tervezett az épületbe, ám a lap kikérte a fővárosi kormányhivatalától az építési engedélyeket és egyéb dokumentumokat, melyek alapján újragondolták az épült funkcióját.

A Magyar Narancs rendelkezésére álló dokumentumok szerint a pincében és a földszinten borozó, bormúzeum, étterem és bemutatótermek nyílnak majd, az igazgatási és oktatási funkciók pedig az emeleten és a tetőtérben jelennek majd meg.

A pár méterrel arrébb található Lónyay–Hatvany villa funkcióit is újragondolta a jegybank. Az épületet Matolcsyék eredetileg a magas szintű közgazdasági képzés szolgálatában álló oktatási és rendezvényközpontnak szánták, hozzátartozó könyvtárral. A lap birtokába került dokumentumok alapján ebből végül nem lesz semmi, a jegybank alapítványa az előző tulajdonos tervét valósítja meg, így művészeti galéria és étterem nyílik majd a villában.

A Lónyay–Hatvany villa díszvilágítását Tiborcz Istvánhoz köthető cég, az Elios, az építési munkálatokat pedig a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő Zrt. végzi.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk a TSZ-elnök csináltatott egy éttermet bárral. Oda jártak a haverjaival meg a fiatal nőismerőseikkel rekreációra.
Haver csak a megyei tanácstól meg a megyei pártbizottságtól érkező -suk- sük potentátokól felfelé lehetett valaki.

A falujabéliek vicsorogva mosolyogtak, de tűrték.
Minden buli az ő számlájukra ment - és ezt ők pontosan tudták. És érezték is az évvégi Tsz-zárszámadásokon.

Nagyon helyes!

Ne csak a törzsbe tartozó közgazdászképzésnek legyen normális környezete!

Pontosan.

Azért gyűlölik Matolcsyt, mert az ÁVO-s fattyak ellen dolgozik, egy normális Magyarországért.

Ott van például az OPNI. Nem gondoltak még rá???

"Igen, el fogok menni"

te maximum a gép előtt fogsz elmenni, ahogy teszed azt minden fideszes hírnél, kisbolsi

Nem borozó lesz az, hanem kupleráj. Egy közpénzből működő, állami kufircolda, ahol az egész nemzetet kettyinti szájba az Orbán-rezsim.

Jó lenne, ha a kormányban nem úgy tekintenének az MNB-re (vagy úgy egyébként mindenre), mint egy üzleti vállalkozásra, az ő üzleti vállalkozásukra.

Ez közvagyon, bassza meg!

Mivel innentől kezdve lekövethetetlen a pénzügyei, így valóban nehéz lesz.

Nem tudom mi köze van az MNB-nek a vendéglátóiparhoz, abba még belementem, hogy a specializált oktatáshoz hozzájárulnak, hiszen ezzel maguknak is képeztetnek szakembereket. Még azt is elfogadtam, hogy vettek egy Tizianot, ami remélhetően a Szépművészetiben lesz, mivel ez is növeli egy kicsit a múzeum szinvonalát. A bécsi szelet és a Tokaji Furmint, azonban nagyon nem illik a képbe...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés