Királyak a corvinusos cigányviccek

2016. február 2. 20:56

Tibi atya
Tibi atya blogja
Valahol a világban van egy arctalan troll, aki ezzel a két viccel tolta a középsőujját egy olyan rendszer arcába, amit már tökéletesen ivartalanított a politikai korrektség.

„Nem egy rasszista gyűlöletpropaganda primitív rigmusai mocskolták be a lapokat, csupán két cigányvicc. Nem az Árpád híd lábára írták méteres piros betűkkel, hanem egy trigonometria feladat alá apró feketékkel. Ebben csak az látja a géniuszt, aki kontextusában is képes értelmezni az ilyesmit. Egy kupac szar kifejezetten kiábrándító a járdaszegélyen, de amint valaki egy galériában helyezi el egy állványra, hogy így fricskázza a mellette dollármilliókért kikiáltott három tintapacát fehér vásznon, a kupac szar kontextusa megváltozik, és frappáns kritikává érik.

Szeretném hinni, hogy aki intelligens és vakmerő annyira, hogy átjátsszon két cigányviccet a rendszeren, és eljuttassa őket addig, hogy nyomtatásba kerüljenek, annak a célja árnyaltabb, mint a kétbites rasszista önkifejezés, ahogy ezt a média interpretálja. Valahol a világban van egy arctalan troll, aki ezzel a két viccel tolta a középsőujját egy olyan rendszer arcába, amit már tökéletesen ivartalanított a politikai korrektség. Felteszem, tisztában volt azzal, hogy miféle vészvillogókat helyez feszültség alá annak a masszának az agyában, akik máris neonáci fajelméleteket magyaráznak a két viccbe.

Ez az ember most valószínűleg hátradől és kacag, ahogy az általa telepisált polkorrekt hangyaboly szorgos dolgozói fel-alá rohangálnak a rémülettől, megmerevednek és mindenki hirtelen inkább »eltakarodik síelni«, mert erre még reagálni is veszélyes. Bármi legyen is a médiafelhangja, szerintem a két vicc sokkal inkább volt hivatott előhívni az említett jelenséget ennek a hozzáállásnak negatívjáról, mint rasszista üzenetet közvetíteni. A válaszom erre a következő: szép munka, kedves trollbarátom, folytasd csak! Húzzuk ki az ezüstkanalat ezeknek a polkorrektségi fetisisztáknak a seggéből!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy roma vicc:
Lakatosné megkérdezi a férjétől:
Nem tudod, mi történt azzal az asszonnyal, aki megmérgezte, majd leszúrta a férjét és fel is darabolta?
Életfogytiglan börtönre ítélték! Válaszolta a férj.
Mire Lakatosné:
Rettenetes! Így elbánni egy szegény özveggyel!

hát én kétszer elolvastam, már csak arra vagyok kíváncsi, hol látsz ebben bírálatot

Gyakorlatilag MINDEN vicc egy-egy szubkultura kifigurazasa. Skot, cigany, zsido, szokeno, autos, rendor, anyos, politikus, szorakozottmatematikus, stbstb viccek.
Ha ennek nekiallnak, sose lesz vege, lehet minden viccet cenzurazni.

"Megtalálják, s kivágják, mint macskát."

Osztozom jóslatodban, ámde én sajnálnám a jóembert!

Nem macska [ s nem is "troll" (t.i. ebben téved a népnyelvet (értsd: a Netszlenget) használni igyekvö tibiatya: Ugyanis fogalmilag a pozitiv jelentésű "hacker" szakkifejezés passzol reája ] ,

hanem Ember . [ Mostmár csak a két inkriminált
non-PC vitz-ét szeretném olvasni. :-)


Mi volt az a két vicc,
az a két király Corvinusos cigányvicc?

Király? Mátyás volt a Corvin-os királyunk:
Az igazságos.

"Lófaszt mama!"

Úgyvan. :) gyurcsánnyal sem elsödlegesen az a baja beszéde mai elemzőinek, hogy a "kúrva" szót használta az országra jelzőként, hanemhogy kúrta kúrogatta, elqrta és egy adott esztendő novemberében (06) nagyvonalúan bocsánatot kért
a durva "kúrva" szó használata miatt.

Az ilyen gyurcsányi lény sem tudja micsoda az hogy PC.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában