Etikai eljárást indít az ELTE G. Fodor Gábor ellen

2016. január 27. 10:21
Az ELTE rektora etikai eljárást kezdeményezet G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője ellen. Az egyetem közleménye szerint a 888.hu-n megjelent egyes tartalmak összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

Besokallt az ELTE a 888.hu-tól. Közleményben jelentették be, hogy az egyetem rektora etikai eljárást kezdeményez G. Fodor Gábor ellen. Mint írják: „Az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztőként jegyzett 888.hu internetes portálon megjelent szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az Egyetem által vallott értékekkel, az ilyen megnyilvánulásokat az Egyetem a leghatározottabban elítéli. Mivel az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Küldetésnyilatkozatában és az Etikai Kódexében megfogalmazott alapvető értékek tiszteletben tartását az egyetemen kívüli nyilvánosságban folytatott tevékenység során is megköveteli az ELTE-polgároktól, az Egyetem rektora etikai eljárás megindítását kezdeményezi”.

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig hol voltak?
nem zavarta őket Székhelyi, Mesterházy megnyilvánulása, az ellés sem.................
Na mindegy.
Nem védem GFG-t, csak a pártatlanságot hiányolom.

Rasszista is? Az már nagy baj...

Az elte rektora elkezdett hasonlítani a tkom-hoz.

Remélem, hogy G. Fodor nem horgászegyesületi tag! Még a végén onnan is kiszabják.

Beírom a böngészőbe, hogy aszongya, elte.hu , erre kapok egy errort (www-vel megy). Bölcsészek...

"rasszista"

ööö bőrszínről is szó volt a cikkben? Nem emlékszem...

"emberi méltóságát sértő tartalmak"

Már elnézést, de ezek nem kandikamerás képek voltak, hanem kereskedelmi célú termékek. Ha ezen képek emberi méltóságot sértenek, akkor ez ellen akkor kellett volna tiltakozzon - nem az ELTE, hanem a hölgy - amikor a fotók készültek.

Amiért G. Fodor támadható, az az útszéli kocsmanyelvezet, ami a cikket jellemzi, és ennyi.

"Engem pl. nagyon zavarna, ha az egykori alma materemhez kötődne"

LOL

"egyetem által vallott értékek"

LOL

Válaszok:
Berecskereki | 2016. január 27. 11:10

Na ja! Ezen már a gólyák is röhögnek.

Egy költői kérdés. Mi történik, ha az ELTE joghallgatói egyik legrettegettebb tárgyának, a római jognak előadója a figyelem élénkítésének kedvéért megemlíti annak alkotója, Justinianus császár uralkodásban hozzá méltó feleségének, Theodorának ifjú korában viselt dolgait?
(Félreértések elkerülése érdekében, Tóbiás nincs az említettel azonos súlycsoportban.)

Jobb lenne, ha az ELTE nem fontoskodna, mert ez a dolog nem rá tartozik. (Mit csinál majd legközelebb, amikor egy oktatója megnyilatkozását kifogásolja valamelyik párt?)

A Századvégnek kellene megszólalnia végre. Hogy jön össze az általa képviselt szellemiséggel, hogy az egyik kurátora bulvárkodik.

Termék Gábor pedig nyilvánvalóan éretlen személyiség. A Fidesz vezetőségének is lenne teendője.

A megnyilvánulásukra az elte kiadhatott volna egy nyilatkozatot, hogy gusztustalannak tartja.

Mint elte a kultúrához? Volt, van, lesz köze?

Mellesleg GF a tényeket hozta nyílvánoságra, nem ferditett, nem rágalmazott stb...stb.
Az, hogy sokak izlésével nem egyezik meg és elitéli nem jelenti azt,hogy etikai vétséget követett el és főleg ha az ELTE oktatói karát nézük. Mintha lett volna ott mucuska meg hasonlok..........évekig titokba maradt Gólyatáborok.......s így tovább

A mai médiavilágban ahol a neoliberalizmus által definiált médiaszabadság, véleményszabadság értelmezése dívik amiért tüzzel-vassal küzdöttek még annak az árán is, hogy riadoztatták a fél világot akkor türjék el ha a kebelbarátaikon csattan az ostor.

Mellesleg GF a tényeket hozta nyílvánoságra, nem ferditett, nem rágalmazott stb...stb.
Az, hogy sokak izlésével nem egyezik meg és elitéli nem jelenti azt,hogy etikai vétséget követett el és főleg ha az ELTE oktatói karát nézük. Mintha lett volna ott mucuska meg hasonlok..........évekig titokba maradt Gólyatáborok.......s így tovább

A mai médiavilágban ahol a neoliberalizmus által definiált médiaszabadság, véleményszabadság értelmezése dívik amiért tüzzel-vassal küzdöttek még annak az árán is, hogy riadoztatták a fél világot akkor türjék el ha a kebelbarátaikon csattan az ostor.

Tóbiás politikai teljesítménye siralmas. Kapóra jött a ledér asszonyka múltbeli pucérkodásairól szóló cikk. Egy ideig még megjátszhatja az áldozatot és kapja az együttérző válonveregetéseket párton belül is meg párton kivül is.

A 888- erre futott rá. Fricskázni, poénkodni akartak. A hamis moralisták és a liberális cenzorok előbújtak a csatornából, mert úgy gondolták, hogy most fogást találtak Orbánon ezzel az üggyel kapcsolatban. Egy Orbán oldali médiát támadnak a G. Fodor személye majdhogynem érdektelen is.

Érdekes, hogy amikor az említett fotók készültek akkor is sokan beszéltek róla, de az nem sértette az emberi jogait a nagyságos és tekintetes asszonynak, meg az azokért átvett pénz sem.

Nincs fotó, nincs cikk.

Te tévedésbe vagy, mert nem azzal kapcsolatos a megjegyzésem amire te gondolsz.Leírtad a véleményed és érvként, igazolásként felhoztad a iskoládat. Ennek azonban semmi köze sincs ahhoz, hogy a véleményed adekvát, vagy nem.
Amennyiben a "Nagyon leeresztettél tegnaphoz képest." azzal kapcsolatban írtad, hogy most nem szólok bővebben hozzá, akkor erre az a válaszom; nem szeretek ismételgetni.
A "viselitek" szóhoz annyit, hogy a többes szám csak a te fejedben létezik, mert nekem konkrétan egyik párttal sincs kapcsolatom.
A Schmitt Pál témával is más volt és ma is más a véleményem, mint ami egyes médiafelületen megjelent. Ahogy már sokszor leírtam; ezek a vélemények a sajátom és nem "cetlis" vélemények. Az alapja a tanultak, látottak, tapasztaltak. Magasról teszek rá, hogy másnak mi a véleménye. Ha mégis megegyezik, akkor az csak véletlen.

Csak a rend kedvéért.
Nem diszlájkoltalak. Igaz lájkolni sem lájkoltalak. Nagyon ritkán alkalmazom.

Jó, akkor mondjuk azt, hogy lányok nyugodtan kurvuljatok, ha gyereket szültök minden meg lesz bocsátva. Ti lesztek a médiában a szent tehenek?
Mi ebben a keresztény és mi az erkölcsös?

Tehát ha szép lehet szent ribanc, ellenben ha csúnya lenne akkor büdös kúrva?

Hisztéria ez a javából...A raszista , szexista jelző gumifogalom , szinte bármire rá lehet húzni . Mondjuk , Ferenc pápa szexista , mert azt mondta , hogy a nők nem lehetnek papok ...Az ELTE rektora etikai eljárást indított-e az abortuszt / gyilkosságot / helyeslő oktatók ellen ? Ha igen , jöhet sorra G. Fodor ...

A holokauszt emléknap mindenkire nézve kötelező?

A múltjával mindenkinek együtt kell élnie ha tetszik ha nem. Az hogy gyereket szült nem ok a felmentésre. Az hogy példásan neveli- e a gyereket az elhangzottak alapján meg ahogy a gyerek kinéz, hát lehet vita tárgya.

Az mitől erkölcsös, hogy hát igen levetközött, meg pénzért fotóztatta magát? Akkor mától minden magyar anya szabadon csinálja ugyanazt?

Megnézném a Timikét védők mit szólnának ahhoz, hogy ha a saját feleségük csinálta volna ugyanazt? Neked pl hány pucér fotós női rokonod van?

No igen, de ezzel a primitívséggel Tóbiást és a lányát akarták alázni.
Ez azért egy kicsit más...

Hagyják már békén G. Fodort!
Mivel árt többet bárkinek, mint bármelyik közéleti hisztérika vagy közéleti alja kötsög?

Senkit sem érdekel már az egész, Tóbiás feljelentést tett, majd jön a független bíróság ítélete.

Orbánné mellett kiálltál, amikor Szanyi a mocskos szájára vette a nevét?
Mit nem tűrtök és ki a többesszám?
Azt, hogy ha valaki meztelenül villant a neten és netán valakinek a "ficki" jut az eszébe?
Melyik különb a másiknál?

Miről kellene "közvitázni" ?
Marhára érdekli ám az embereket egy kiglancolt akt, vagy éppen egy mosdatlan száj. Ebből ostobaság közvitát rendezni, meg az elhatárolódás is gyerekes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés