Komoly állami támogatást kap a PTE

2016. január 22. 19:55

Mintegy 24 milliárd forintot kap campusfejlesztésre 2019-ig a Pécsi Tudományegyetem. Az összeget több lépcsőben a PTE és az egyetem orvoskara idegen nyelvű képzéseinek kapacitásfejlesztéséhez, illetve tudománypotenciáljának emeléséhez biztosítja a kormány.

Huszonnégymilliárd forint költségvetési forrást kap a Pécsi Tudományegyetem (PTE) campusfejlesztésre 2019-ig – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a baranyai megyeszékhelyen pénteken. Hoppál Péter sajtótájékoztatón kiemelte, az összeget több lépcsőben a PTE és az egyetem orvoskara idegen nyelvű képzéseinek kapacitásfejlesztéséhez, illetve tudománypotenciáljának emeléséhez biztosítja a kormány.

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy Pécs a Modern városok program keretében tavaly áprilisban vállalta, hogy megduplázza az ott tanuló külföldi diákok számát, amelyhez infrastrukturális fejlesztések is szükségesek. A PTE-n a magyarok mellett mintegy 80 ország több mint 2700 hallgatója tanul jelenleg.

Az államtitkár felidézte, hogy a kormány 565 millió forinttal támogatja a pécsi egyetem alapításának 650. évfordulóját ünneplő 2017-es jubileumi év eseményeit. Magyarország első egyetemét 1367. szeptember 1-jén alapította Nagy Lajos király, V. Orbán pápa engedélyével. Az évforduló alkalmából a PTE a városi önkormányzattal és a pécsi katolikus egyházmegyével együtt jubileumi ünnepségsorozatot szervez. 

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) Pécs polgármestere a pénteki sajtóeseményen úgy fogalmazott, „viharos gyorsasággal született meg a kormánydöntés az egyetem fejlesztéséről”.

A bejegyzés trackback címe: https://egyetem.mandiner.hu/trackback/19727