Felvi

Nyilvánosak a keresztféléves felvételi ponthatárai

2016. január 20. 20:57
Keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388-at vettek fel, és kezdhetik meg tanulmányaikat februárban. Alapképzésre 353, felsőoktatási szakképzésre 115, mesterképzésre pedig 3920 hallgatót vettek fel.

Nyilvánosak és a felvi.hu oldalon már böngészhetők a februárban induló képzések ponthatárai – tájékoztatta az Oktatási Hivatal szerda este az MTI-t. A keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban. A keresztféléves felvételi eljárásban alapképzésre 353, felsőoktatási szakképzésre 115, mesterképzésre pedig 3920 hallgatót vettek fel. Az eljárásban főként mesterképzéseket hirdettek meg az intézmények – közölték.

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vette fel (936), ezt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE, 563), a Szent István Egyetem (SZIE, 404), a Debreceni Egyetem (DE, 360) és a győri Széchenyi István Egyetem (SZE, 274) követi. Az idei keresztféléves felvételi eljárásban legnépszerűbbnek a gazdaságtudományi és a mérnök képzések bizonyultak.

Legkésőbb január 25-éig mindenkit értesítenek

A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, azok pedig, akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak.

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok megállapítása után minden jelentkező esetében besorolási döntést hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző a jelentkezéskor megjelölt és rangsorolt képzései közül mely képzés esetében érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Egy jelentkezőt, csak egy helyre vehetnek fel: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A besorolási határozat tartalmazza a jogorvoslat lehetőségét és határidejét is. A besorolási határozat a jelentkező személyes oldalán, a felvi.hu e-felvételi szolgáltatásában tekinthető meg és tölthető majd le. A besorolási döntés e-felvételiben történő közzétételéről legkésőbb január 25-éig e-mailben értesítik a jelentkezőket.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában