Féligazságok, téves információk

2016. január 15. 16:54

BKV
BKV
A Népszabadságban ma megjelent cikkben az újságíró féligazságokat, téves információkat tár az olvasók elé. Soha senki nem mondta, hogy az M3 metró infrastruktúra-felújítása 2017 nyarán befejezhető.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Népszabadságban ma (2016. január 15.) megjelent, »Metró nélkül kell megúszni a vizes vb-t« c. cikkben az újságíró féligazságokat, téves információkat tár az olvasók elé.

Az M3 metróvonal rekonstrukciója a tervek szerint uniós forrásból, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében valósul meg. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. december elején tette közzé az IKOP támogatás pályázati kiírását. A BKV Zrt. a felhívás alapján decemberben benyújtotta támogatási kérelmét. Jelenleg folyamatban van a támogatási kérelem hatóság általi felülvizsgálata, és ezzel párhuzamosan történik a beruházás műszaki előkészítése. A tervezési feladatokat a FŐMTERV Zrt. – UVATERV Zrt. tervezői konzorcium végzi, a tendertervek készítése a véglegesítés fázisában tart. Az építési költségek tartalmazzák a 3-as metróvonal teljes körű felújítását és a részleges akadálymentesítés költségeit is. Az Európai Uniós finanszírozásnak nem feltétele a teljes akadálymentesítés megvalósulása. A műszaki felülvizsgálat alapján a Nagyvárad tér - Üllői út felszíni bontásával járó szigetelés javítását a födém szerkezet állapota nem indokolja. A Corvin negyednél négy felvonó kerül beépítésre a tervek szerint. Egyébként soha senki nem mondta, hogy az M3 metró infrastruktúra-felújítása 2017 nyarán befejezhető. Ez a tény nem akadályozza a 2017. évi vizes vb zavartalan lebonyolítását.

(közlemény)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért nem semmi, hogy már a Népszabi - HVG vonal is ennyire ráállt a kamuzásra.

Semmi okát nem látom annak, hogy ez a baloldal miért ne végezhetné úgy, mint a lengyeleknél. Egyre jobban radikalizálódnak, egyre ostobább dolgokat művelnek, ezzel együtt egyre inkább sodródnak a perifériára.

Így szokták................

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés