Magyarország kezdeményezi az uniós alapokmányok módosítását

2016. január 4. 13:57

Tuzson Bence
Pesti Srácok
Nem vagyunk külön utasok, a britek is ebben gondolkodnak, abban, hogy át kell nézni Európa alapokmányait, és újat kell létrehozni, szentesíteni. Interjú.

Jól értem, hogy Magyarország kezdeményezni fogja Brüsszelben az unió kötőanyagát jelentő alapvető okmányok módosítását?

Igen, mert Magyarország érdekelt abban, hogy ezek az okiratok és értékek a helyükre kerüljenek. Persze, nyilván nem lehetünk szereptévesztésben, mert mi csak egy tényezők vagyunk. Ahhoz, hogy ezek a kérdések eldőljenek, és másként dőljenek el, fontos az, hogy nagy európai államok is felismerjék az általunk javasoltak szükségességét. Nem vagyunk külön utasok, a britek is ebben gondolkodnak, abban, hogy át kell nézni Európa alapokmányait, és újat kell létrehozni, szentesíteni. Nekünk az a feladatunk, hogy a döntéshozókat meggyőzzük ebben a kérdésben, s a magunk eszközeivel segítsük ezt a folyamatot.

Garantálható, hogy emiatt újabb uniós támadások érik majd Magyarországot…

Állunk elébe! Amikor az igazunkért, nemzeti érdekeinkért, a magyarok érdekeiért kellett kiállni és konfrontálódni kellett, eddig is beleálltunk és konfrontálódtunk, ez után sem lesz másként. (...)

Az ellenzék állandóan a korrupcióval támadja a kormánypártokat, de Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke december végén úgy nyilatkozott, hogy amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája. Egyet ért Lánczival? A nemzeti érdekek védelme eleve korrupció?

Amikor valakinek nincsen mondanivalója az országról, akkor ilyen típusú kártyákat húz elő, konkrétumok nélkül, mondvacsinált okokkal. Addig nem kell tartani a támadásoktól, amíg a politikánk eredményes, ugyanakkor minden esetre nagyon oda kell figyelni. Azon dolgozunk, hogy Magyarország a legkevésbé korrupt ország legyen az unióban, a magyar kormány sokat dolgozik a korrupció visszaszorításán, elég, ha csak az új közbeszerzési törvényt említjük meg, amely Európa legszigorúbb közbeszerzési regulája. Szokatlan, hogy éppen azok vádaskodnak, akik korábban a legkorruptabb rendszert működtették Európában. Vádjaik olcsó, hangzatos puffogtatások, konkrétumok nélkül, amelyeket nem kell túlértékelni, ugyanis azért korrupcióznak, mert nem tudnak igazi választ adni a valós problémákra.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jogos a kezdeményezés. Az eu ebben a formában működésképtelen. Jó lenne, ha nem kidobni kéne az eu-t, hanem meg lehetne javítani. A cél ez.
Igaz, hogy személy szerint nem bízom a sikerben Junckerék miatt.

Korrupció, szúnyogok, kellemetlenségek nyilván vannak. Ha valaki tényleg ez ellen harcolna elmenne ügyésznek, vagy csak titkos kamerásnak. Szurkolok, hogy valakit rajtakapjanak végre, mert ez így ötlettelen lebegtetés.

"Az hogy van korrupció, azért van, mert hatalmon vannak és szeretnek lopni."

Bízzunk benne nem ezért van! Bízom benne senki nem akar ab ovo lopni. Menj be egy boltba! Biztos vannak szarkák, de alapvetően a zemberek a kasszánál fizetnek. Ha hatalmon vannak, ha nem.
Mivel a pénz nem boldogít, csak amit érte kapsz, mindig marad kisértés persze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés