Színtévesztők

2015. május 14. 12:31

Kriván Bence
Népszabadság
A fősodortól eltérő külhoni véleményeket a mi pénzünkön próbálják orbanizálni.

Mára a rendszer kitermelte magából a »minden fantasztikusan jó, leckét adtunk Európának« mottó alapján működő emberkéket. Akiknél a tényfeltárás helyett a tényfüggetlenség az alap. Akik a fősodortól eltérő külhoni véleményeket a mi pénzünkön próbálják orbanizálni. Gombnyomásra cserélhető ifjú emberekről van szó, akik a szakmát makogják ugyan, de igazságosztásban élen járnak. Ha kell, fekete-fehértől rózsaszín újsághoz szegődnek.

Hogy aztán dörzsölgethessék a szemüket majd a valóság láttán, mint az egyszeri ózdi közmunkás, aki nem tudja megszokni az orrnyergén kényszerűségből viselt hipermodern »videjós« okulárét, amely a napi robot képeit továbbítja az önkormányzat szégyenletes kukkolóinak. Mert ne feledjük, lehet papolni munkaalapú társadalomról és robogó gazdaságról, de mindez hitelessé csak akkor válik, ha Varga Mihály és a parlagfűt kaszáló ózdi roma szemüvegén át ugyanazt a képet lehet majd látni. Jó lenne ide is felnőnünk egyszer.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ja! 2002-2010 közötti években ugyebár "a parlagfűt kaszáló ózdi roma szemüvegén át" azt a képet látta, hogy a gazdaság dübörög, mindenki bennünket irigyel az ország meg megy a csőd felé.
Elmegy ám ön a sunyiba a vörös-ködös szemüvegével és az újságjával együtt.

Jut eszembe!

Az új Teller levél már készül?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés