Kommentben válaszolt a Deutsche Telekom

2014. június 6. 20:03
A magyar kommentelők elárasztották a Magyar Telekom többségi tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak a Facebook oldalát, és az Origo főszerkesztőjének menesztése miatt tiltakoznak. A cég kommentben válaszolt. Szerintük abszurd az Origo-s vád.

A Deutsche Telekom Facebook oldalát a napokban elárasztották a gyalázkodó és dühös posztok az Origo főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek a menesztése miatt. Az Origo Zrt-nek a Magyar Telekom a tulajdonosa, a Magyar Telekomnak pedig a többségi tulajdonosa a Deutsche Telekom AG, aki 59,2 százalékkal bír a cégben. Sajtóinformációk szerint a Fidesz politikai nyomására távolították el Sálingot, és a kormány az állami megrendelésekkel és a mobilfrekvencia pályázattal tartotta nyomás alatt a Magyar Telekomot.

A Magyar Telekom már cáfolta ezeket az állításokat, most a Deutsche Telekom kényszerült ugyanerre a Facebook oldalán. A cég teljesen abszurdnak és alaptalannak nevezte, hogy titkos alkuba bocsátkoztak volna a magyar kormánnyal az Origoval kapcsolatban a mobilfrekvenciákért cserébe. Indoklásukban leírták, hogy mindhárom mobilszolgáltató ugyanolyan feltételekkel versenyzett a frekvenciáért, és a pályázatukban az európai ár felett fizettek. A cég azt is hozzátette: a szerkesztői függetlenség és a szólásszabadság nem lehet vita tárgya, és tőzsdei cégként fontos számukra az átlátható működés.

A kommentelőket ez nem igazán nyugtatta meg, volt aki egyszerűen mesének nevezte a cég kommentjét. Az eredeti komment itt olvasható.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint mekkora bakot lőtt az ellenzék!

Most egyenesen németországból kapják meg a papírt arról, hogy nem politikus beavatkozására menesztették a főszerkesztőt.

Ezzel a hisztivel külföldön már csak Keno Verseck, a közismert románpárti magyar-gyűlölö, merészkedig a nyílvánosság elé.

NAGY ÉGÉS, kedves magyar protest-kommentelők.

:-)


A német Telekom kezeskedik Lázár mellett.
:-))

Igen, ha Merkel ejti Junkert, azzal fognak előállni, hogy Orbán fúrta meg.

Rémséges.

Ez igaz. Miért bocsájtották el.
Végül is privát média, joga van.

Fogjátok már fel, hogy a Telekom, mint tulajdonos úgy rúgja ki a főszerkesztőjét, ahogyan az neki tetszik, és nem úgy, ahogyan az nektek tetszene. Ő fizeti a zenészt, ő rendeli a nótát, a saját pénzéért nehogy már titeket kérdezzen meg, mit tehet, és mit nem. A saját üzleti érdeke pedig megint nem rátok tartozik.

Vegyétek meg az Origót, ha annyira sírtok miatta.

Az általatok dicsőített piac így működik, csak most nem nektek állt a zászló. Persze jó szokásotok szerint megint belepofáztok más dolgába, amihez semmi közötök nincs. Ezért estek pofára 2006 óta minden választáson.

"Persze arról elfelejtkeznek, hogy kik is tartják el Őket, és kik fizetik a habzsi-dőzsi számláját ..."

Na persze ballib oldalon minden este könnyes szemmel sorolták fel, ki fizeti a számlájukat.

Definiálni kéne a közfelháborodást, ha már hivatkozol rá. Néhány, az MSZP-s Török Zsolt által Nagykörúton belülinek mondott, belvárosi értelmiségi hőbörgése még nem jelent közfelháborodást.

Van egy réteg, akinek nem tetszik, hogy a Telekom nem kritika nélkül pénzelte az Origót. Mert ugye most el van felejtve a piaci érdek, amit nagy pofával szokás a hirdetni ennél a rétegnél. Úgy is mondhatjuk, hogy aki a zenészt fizeti, az rendeli a nótát.

"aki ismeri" Például én. Egész véletlenül jól ismerem, de egész másképp, mint a fenti jellemzés. Viszont az ismeröseimet nem szokásom az interneten kielemezni, ezért csak ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés