Hol az ügyfelek pénze?

Ruttnert ügyfelei pénzének elsikkasztásával vádolják

2014. március 7. 11:14
Az ügyvéd tízmilliókat vett át letétbe ügyfeleitől ingatlanvásárlás fedezeteként. Az adásvételekből utóbb nem lett semmi, Ruttner azonban a vád szerint nem fizette vissza ügyfeleinek a letétbe átvett összegeket, összesen mintegy negyvenmillió forintot.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte azt MTI-vel, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette azt a budapesti ügyvédet, aki a megalapozott gyanú szerint 2010. és 2012. között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett velük.

A főügyész közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint az ügyvéd 2010. és 2012. között ingatlanvásárlás fedezeteként négy ügyfelétől fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként.

Az adásvételi ügyletek végül nem jöttek létre, ennek ellenére a sértettek által letétbe helyezett összegeket a gyanúsított sem a megállapodásokban szereplő határidőig, sem később nem adta át nekik. Az ügyészség szerint a pénzt az ügyvéd saját célra használta fel, ezzel jogtalan hátrányt okozott az ügyfeleknek, és rendszeres haszonszerzésre törekedett.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és a Budai Központi Kerületi Bíróságon indítványozta a házi őrizetének elrendelését.

A közlemény kitér arra is, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyvéddel szemben más ügyben, ügyvédi visszaélés bűntette, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt tavaly decemberben már vádat emelt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az őrizetbevétel tényét megerősítette az ügyvéd védője, Jován László is, de részletekről nem kívánt nyilatkozni. Ruttner egyébként korábban sztárügyvédként vált ismertté, védte többek között Stohl Andrást és Damu Rolandot is.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Avagy: holló a hollónak mégis kivájja a szemét ( ha zsíros koncról van szó)

Csak megjegyzem, hogy a pártok mind tele vannak ügyvédekkel :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés