Helyreállított házakat adott át a Katolikus Karitász Baján

2013. szeptember 20. 8:46
Átadta szerdán a Katolikus Karitász az első helyreállított lakóházakat Baja-Dunafürdőn, amelyek a júniusi árvíz idején károsodtak.

A helyreállításhoz nyújtott segítségért a helyszínen Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója és Zsigó Róbert (Fidesz), Baja polgármestere mondott köszönetet a támogatóknak, az eseményen jelen volt Mádl Dalma, a szervezet jószolgálati nagykövete. Baján június 6-án 80 embernek kellett elhagynia az otthonát a dunai áradás miatt, közülük 40 embernek dunafürdői lakóházából kellett kiköltöznie. Écsy Gábor az MTI-nek elmondta: Dunafürdőn az összes épület károsodott az árvíz miatt, a Karitász azt a 48 épületet állítja helyre, amelyekben korábban is életvitelszerűen laktak és az árvíz idején nem volt rajtuk biztosítás.

Most hat Bárka utcai és két Pillangó utcai épület helyreállítása készült el, kívül-belül megújultak a burkolatok, újrafestették a házak homlokzatát és a kerítéseket. A házakban a vakolás, burkolatcsere, a nyílászárók javítása mellett a Karitász igény szerint más felújítási munkákhoz is biztosít építőanyagot és szakmai segítséget. A Karitász igazgatója hozzátette: a többi épület helyreállítása is jól halad, a tervek szerint egy hónapon belül az összes ház felújítását befejezik. A helyreállítást úgy végzik, hogy egy esetleges későbbi áradás esetén ne károsodjanak jelentősen a vakolatok és a betonaljzatok.

Kitért arra is, hogy eddig csaknem 50 millió forintot fordítottak a munkálatokra az összefogás vonalán érkezett felajánlásokból és azokból az adományokból, amelyeket a Karitász közvetlenül kapott a támogatóktól. A szervezet országos igazgatója elmondta, hogy a Karitász több mint száz ház felújítását vállalta a Duna több szakaszán; Mohácson például 30 lakóházat állítanak helyre, amelyekben a belvíz okozott károkat. A helyreállítási munka összköltsége 100-120 millió forint – tette hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában