Hidegvérrel

2013. május 20. 13:11

Veres István
Új Szó
Írhat bárki bármit, kérhet bocsánatot egymástól akár a két miniszterelnök is, rajtunk az sem fog segíteni.

„Szóval megvesszük a .týždeňt, bele-beleolvasunk, és elrakjuk a fiókba, nyugtázva, hogy jé, de jó, hát már ilyen is van. Mert írhat bárki bármit, kérhet bocsánatot egymástól akár a két miniszterelnök is, rajtunk az sem fog segíteni. Mert segíteni mindenki csak magán tud. Például azzal, hogy feltesz magának egy kérdést: miért várjuk el a szlovákoktól, hogy szeressék az itteni magyarokat, miközben utóbbiak sokszor a hátuk közepére se kívánják őket? Mintha mindkét fél a másiktól várná az első gesztust. Az ilyesmihez persze kell egy jó adag bátorság, meg valami egészséges önmegtagadás-féle. Csak így lehet érzelmek nélkül, hidegvérrel, és legfőképp hideg fejjel beszélgetni ezekről a témákról (sokszor még így sem). Jó lenne, ha ezt megfogadnák a megemlékezések szónokai is, és nem tűzdelnék tele patetikus aktuálpolitikai üzenetekkel a beszédeiket, mert ez ugyan a népbutításnak az egyik legegyszerűbb és legkedveltebb formája, viszont inkább a 20. századba való.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Veres István, tk. mi a bajod?

Te hidevérrel és hideg fejjel beszélgess, ott, a reális helyzeteidben, "a témáról", önvizsgáld magadat, hogy miért kívánod hátad közepére a szlovákokat stb...

Nyugodtan tagadd meg magad, ez erényes vonás; de légy szives, ne mások érdekét, sérelmét, fájdalmát tagadd meg - hidegvérrel. Engedd, hogy azokon ők kerekedjenek felül, a maguk 20. század beli stílusával, ha már a 20. században érte őket mindaz, amiről te csak tankönyvekből értesültél.

A politikusoknak pedig engedd meg, hogy a maguk módján, maguk gesztusaival tegyék kötelességüket.

Nem fanyalogni kéne, hanem örülni, hogy ez is megtörtént. Egy fejezet - szimbolikusan legalább - lezárult, téged és nemzedékedet az ott lehangzottak már nem terhelik.
Ha hála nem is, de egy kis megbecsülés azért megjár ezeknek az öregeknek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés