Négyszáz látogató a CSR Piacon

2013. április 22. 17:52
Több mint négyszázan látogattak ki az év legnagyobb CSR-rendezvényére, a KÖVET Egyesület által szervezett CSR Piacra április 18-án, hogy megismerkedjenek a kiállító vállalatok és civil szervezetek jó gyakorlataival.

Az idei CSR Piac kiállítás annyiban különbözött a korábbiaktól, hogy ezúttal a vállalatok civil partnereikkel közösen az Európai Bizottság által alapított és 2013-ban először meghirdetett Európai CSR Díjért is versenyeztek. A kiállításon összesen 44 standon 33 vállalat és 28 civilszervezet osztotta meg az érdeklődőkkel a CSR-ben kialakított jó gyakorlatait és követendő megoldásait. A Piacra 64 CSR-intézkedéssel pályáztak a vállalatok. A legnépszerűbb pályázati témakörök a civil-vállalati együttműködés, az érintettek bevonása, az esélyegyenlőség, azon belül a családbarát megoldások esetei, valamint az önkéntes programok voltak, ugyanakkor a felelős beszállítói lánc és termékfejlesztés, valamint az innováció témakörében is érkeztek pályázatok.

A kiállítást Szalai Piroska, a rendezvény fővédnöke, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos és Prof. Dr. Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem intézetigazgató egyetemi tanára nyitotta meg. „Jó, hogy vannak empatikus és fogékony vállalatok, és jó, hogy vannak professzionális civil szervezetek, amelyek ismerik a vállalatok működési logikáját, és olyan szolgáltatásokat tudnak számukra nyújtani, amelyek valóban mélyrehatóvá teszik az együttműködést. Így épülhetnek ki egy új gazdaság innovatív és életképes, fejlődőképes modelljei” – mondta nyitóbeszédében Szalai Piroska. Kerekes Sándor professzor nagyra értékelte a kiállítást, ahol „tanulhatnak egymástól a jó teljesítményt nyújtó vállalkozások, tanulhatnak azok, akik csak most kezdik felfedezni a vállalati kultúrának ezt a dimenzióját és talán azok is, akik nem is tudják, de valóban felelős vállalatként működnek a piacon”. Az Európai CSR Díjat a CSR Europe-pal karöltve megszervező Business in the Community szervezet észak-írországi leányszervezetének igazgató-helyettese, Gillian McKee köszöntőjében a magyar versenyzők felkészültségét, a programok eredetiségét méltatta.

Az idei CSR Piacon hét díjat adtak át. A Valóban Felelős Vállalat Díjat 2013-ban a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. kapta. A 2013 Legkiválóbb CSR Megoldása Díjat a Dreher Sörgyárak Zrt. „Ésszel iszom, és ezt népszerűsítem” című programja nyerte el. A Kisvállalati Különdíjat a Bio-Drog-Berta Kft. érdemelte ki. A Környezettudatos Vállalatirányítási Különdíjat az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. vihette haza. A Közönségdíjat a NOKIA Komárom Kft. Bridge programja kapta. A CSR Piacot az Európai CSR Díjra aspiráló vállalatok versengése is színesítette. Rendkívül éles küzdelem alakult ki a kis- és középvállalati rövid listán szereplő három, és a nagyvállalati listán szereplő négy cég között. Az Európai CSR Díj nagyvállalati kategóriájában a zsűri a E.ON Hungária Zrt. Háló programját tartotta a legjobbnak, így a június 25-i, Brüsszelben zajló felelős vállalatok európai seregszemléjén ők képviselhetik Magyarországot. A kkv-kategóriában Dr. Czinki László magánvállalkozó képviseli hazánkat az EU fővárosában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában