DTK: Nem megyek bele nyilatkozatháborúba

2013. január 6. 11:55
Nem D. Tóth Kriszta, és nem is műsorának stábja hozta nyilvánosságra a műsorvezetőnő munkatársainak írt levelét – szögezte le Facebook-üzenetében DTK, megjegyezve: nem megy bele „nyilatkozatháborúba” az MTVA-val, hétfőig nem foglalkozik nyilvánosan az üggyel.

D. Tóth Kriszta szombaton levélben tájékoztatta közvetlen kollégáit arról, hogy kezdeményezi munkaviszonya felbontását a Médiaszolgáltatás és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA). Mint fogalmazott, „megnehezíti, egy idő után pedig ellehetetleníti a minőségi kreatív munkát az intézményi kiszámíthatatlanság, a koncepciótlanság, a szakmaiatlan döntések, a vezetők közötti, számunkra áttekinthetetlen harcok, a kapkodás”.

Az először a Hír24-en megjelent levélre az MTVA gyorsan válaszolt. Beszámoltak róla: „az MTVA vezetése hetek óta folyamatosan egyeztet D. Tóth Kriszta műsorvezetővel műsora folytatásáról és a közmédiában várható jövőjéről”. Leszögezték: „az MTVA sajnálatos és nem túl elegáns lépésnek tartja, hogy kiszivárgott a műsorvezető »búcsúlevele«, amelyet stábjának írt. Az MTVA tartja magát ahhoz a pénteki megállapodáshoz, hogy hétfőn - a D. Tóth Krisztával előre egyeztetett beszélgetés után - tájékoztatja a nyilvánosságot.” Az Alap nem tartja kizártnak, hogy „D. Tóth Kriszta a kiszivárogtatással a médián keresztül kívánt nyomást gyakorolni a döntéshozókra”, illetve hogy „esetleg egy másik televíziós csatornánál kívánja folytatni pályafutását.

DTK érdemben nem válaszolt az MTVA közleményére, Facebook-oldalán azonban azt írta: „nem megyek bele nyilatkozatháborúba”. Leszögezte emellett, hogy levelét nem ő, és nem is munkatársai szivárogtatták ki, hanem ahogy azt a Hír24 is megírta: külső forrásból kerül nyilvánosságra az üzenet. Úgy fogalmazott: „részemről a dolog hétfőig lezárva”.

A Bors vasárnap úgy értesült, DTK felmondásával A Dal című műsor, az Eurovíziós Dalfesztivál válogatójának vezetésétől is eleshet. A bulvárlap arról is beszámolt: a műsorvezetőnő az utóbbi hetekben stresszes volt, többször dohányozni is látták.

A DTK Show másfél évvel ezelőtt indult az m1-en, és bár alkalmanként megelőzte a kereskedelmi csatornák azonos idősávban futó műsorait, átlagosan csak 8 százalékot teljesített a teljes lakosság körében.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A közszolgálatnak nem igazán az a feladata, hogy sztároljon , showműsorokat csináljon.
D Tóth Kriszta nekem szimpatikus. Kár, hogy elmegy.
Nézem az Orosz RTR-Planeta televíziót.
Van egy egészségmegőrző, megelőző műsor a
О самом главном a legfontosabbakról. http://o-glavnom.tv/
Valami hasonló műsort kellene csinálni.
A lakosságnál ha csak 10/-ot terelnek a helyes életmód felé akkor megérte. Az ezzel foglalkozó drága magazinokat nem tudják megvenni.
Ugyanilyet lehetne csinálni a pézügyekről meg másokról.
Tuti, hogy sok nézője lenne.
Visszatérve DTK-ra. Nem vele van a baj!
Miért nem csinálnak Show műsort egyszerű emberekről??????
Kit érdekel a két Tóth lány viszonya pl.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2013. január 7. 14:21

Valaki magyáraza el a buta fejemnek azt ha nem B Toth és nem a cimzettek közül valaki, akkor hogy kerülhetett egy személyes belső levél EGY KÜLSÖSHÖZ.

Azért mégiscsak valaki aki kapta, vagy írta odaadta annak a titokzatos külsösnek.

A tartalmát illetően meg gondolom, hogy B Toth épp nem a tolerancia bajnoka a munkahelyével kapcsolatban.

Birom én a sértödös celebeket meg a levelezéseiket ami véletlenül nyívánoságra kerül marketink szempontból. HE-HE!

Szánalmas és unalmas dolognak tartom, amikor önmagával foglalkozik az újságíró.

Volt az ilyen "közügyekből" eddig is több a kelleténél.

Ha megbukott, akkor vegye tudomásul, próbálkozzon mással. Most például nagyon keresettek a közmunkások.

Oskar! Talán az MTVA-nál is olvasnak Mandinert, s persze oskar-t. JÓk lennének hasonló műsorok.
Körülbelül az OzoneNetwork stílusában, amikor magyar stúdióadást láthatunk, magyarul, nyugodt, emberi hangon, hadarás, kapkodás nélkül.
Úgy tűnik, a tv-ket egy valami hajtja: üldözi őket a tatár, minden megszólalásukban. Elviselhetetlen, idegesítő. Az ember legszívesebben belevágná a képernyőbe az éppen keze ügyében lévőt, sokszor. Tisztelet a kivételnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés