Ünnepi ebédet és ajándékot oszt a Szent Egyed közösség

2012. december 19. 14:44
Ünnepi asztalnál látja vendégül karácsonykor a család nélkül, szegényen és az utcán élő, vagy szociális otthonokban lakó embereket a Szent Egyed közösség december 25-én Budapesten, Monoron és Pécsen.

Karácsony napján a budapesti Jézus Szíve Templomban 12 órakor szentmisét tartanak, ezt követően 13 órától a 8. kerületi Horánszky utcai Párbeszéd házában ünnepi ebéddel és ajándékkal várják a rossz körülmények között élőket. Monoron a katolikus plébánián 12 órakor rendeznek ebédet és ajándékozást, Pécsen pedig a Nagy Lajos Gimnáziumban látják vendégül délben a szegény sorsúakat – áll a közösség MTI-hez eljuttatott közleményében.

A karácsonyi ebédekhez és az ajándékokhoz a szervezet többféle módon gyűjti a felajánlásokat: az ebéd főzéséhez alapanyagokat, üdítőt, kávét, gyümölcsöt, édességet és süteményt fogadnak, ajándéknak pedig illatszereket, édességet, kávét, képes- és falinaptárt, levélpapírt, tollat, szalvétát, díszdobozt, törölközőt, borotvát és borotvahabot, kesztyűt, sapkát, sálat, kendőt, hálózsákot, zoknit, takarót, zseblámpát és kisrádiót gyűjtenek. A szervezet várja azok jelentkezését is, akik az idősek szállításában, az ebéd előkészítésében, a felszolgálásban vagy ajándékcsomagolásban segítenének.

Pénzbeli adományokat a Kultúra és Segélyegylet Alapítvány 12001008-00110054-00100004-es számlaszámára várnak. (Egy szegény vendégül látásának és ajándékának költsége 3000 forint.) A tárgyi felajánlásokat december 21-22-én Budapesten, a Café Loyolában (Horánszky utca 20.) este hat és hét óra között várják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés