Szlovák püspökök a tanárok küldetéséről

2012. december 16. 17:26
A szlovák püspökök arra biztatták a pedagógusokat, hogy munkájukat „küldetésnek" tekintsék, és maguk is szorgalmazzák a „hatékony és nem diszkriminatív” finanszírozású szlovák oktatási rendszer megteremtését.

A Szlovák Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa körlevelet adott ki az oktatási rendszer helyzetére és a tanárok küldetésére vonatkozóan.„Az iskolai környezet nagyszerű lehetőséget kínál az emberi személyiség fejlesztésére” – írták a főpapok, és azt ajánlották minden szülőnek, hogy gyermekük oktatása terén a minőségre helyezzék a hangsúlyt.

A tanács azzal a kéréssel fordult a tanárokhoz, hogy támogassák azt a petíciót, amelyet egy „igazságos, hatékony és nem diszkriminatív” finanszírozású szlovák oktatási rendszer megvalósításáért kezdeményezett néhány héttel ezelőtt a Katolikus Iskolák Szövetsége más intézményekkel közösen. Ma a tanárok arra hivatottak, hogy az igazság hordozóivá váljanak, segítsék az embereket életük értelmének megtalálásában – vallják a püspökök.

A szlovák főpapok arra biztatták a pedagógusokat, hogy „küldetésnek” tekintsék munkájukat. Egy jó tanár, aki betartja az erkölcsi normákat, példát mutat bátorságból. Fontos, hogy korunkban, amelyet erkölcsi hanyatlás jellemez, egyre több erős jellemű ember álljon a tanári katedrán – áll a körlevélben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés