Közlemény a Demokrata Körről

2012. április 19. 16:17

Miki Tímea
ECHO TV
Bencsik András döntését, miszerint műsorát a televíziónkon nem kívánja a továbbiakban fenntartani, az ECHO Televízió nevében tudomásul vettük.

Közlemény

 

Az ECHO Hungária TV Zrt. a Demokrata Kör c. műsor megszűnésével kapcsolatban
az alábbi közleményt adja ki:

A műsorszám legutóbbi felvételén a műsorvezető Bencsik András olyan kijelentéseket tett, amelyek a TV vezetősége szerint személyiségi jogsértést valósítottak meg, így azok következményeként egy esetleges kártérítési perben a televízió jogi és anyagi felelősséggel tartozott volna.

Erre való tekintettel végül úgy döntöttünk, hogy a felvett műsorszám nem kerül adásba, döntésünk mögött semmilyen személyes motívum nem húzódott. Természetesen fentiekről tájékoztattuk Bencsik Andrást is, azonban a műsor megszüntetése részünkről fel sem merült, az ügyet lezártnak tekintettük azzal, hogy a műsor közreadásának elmaradásából származó problémát mindenképpen békésen és kulturáltan kívántuk rendezni.

Az üggyel nem volt célunk indokolatlan ellentétek keltése, mint ahogy nem célunk a nemzeti elkötelezettségű újságírók belső megosztása sem, azonban
felelős gazdasági társaságként kötelességünk mindent megtenni azért, hogy megelőzzük jogsértő tartalom közzétételét.

A történteket követően Bencsik András a televízió tulajdonosának jelezte, hogy a Demokrata-kör adásának elkészítésében a továbbiakban nem kíván közreműködni, illetve a műsort magát sem kívánja folytatni, továbbá a történtekről szóló összefoglalóját saját szemszögéből megjelentette Facebook oldalán úgy, hogy a műsorfelvételen ténylegesen tett kijelentéseit jelentősen tompított formában tárta az olvasók elé. Megjegyezzük, hogy ezt a módszert az ECHO TV sem etikusnak, sem korrektnek nem tartja, de ezzel a továbbiakban nem kívánunk foglalkozni.

Bencsik András döntését, miszerint műsorát a televíziónkon nem kívánja a továbbiakban fenntartani, az ECHO Televízió nevében tudomásul vettük, erről őt a tegnapi napon írásban tájékoztattuk.

A Demokrata-kör műsora helyett a jövő héttől "Hírbehozzuk" címen új közéleti elemző vitaműsort indítunk Pindroch Tamás vezetésével.

Budapest 2012. április 19.

 

Miki Tímea Vezérigazgató

ECHO Hungária TV Zrt.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kell csuggedni, lesz Demokrata Kor csak nem az ECHOTV-n.

Tessek surun latogatni a demokrata.hu-t info-ert.

Te miről írogatsz itt ember?

A Demokrata Kör az egy műsor volt és szerintem nem lesz csak azért megszüntetve, mert nem tudnak az ECHOTV-vel kijönni. Van más lehetőség is egy műsorra. Ennyi. Akit érdekel az majd megnézi máshol. Akit nem érdekel az meg néz mást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés