Érdemes lenne kilépni az EU-ból?

2015. december 01. 11:33

Az Együtt konferenciáján Hajdu Nóra, Magyari Péter, Horváth Gábor és Pintér Bence (Mandiner) vitatkoztak többek között arról, hogy érdemes-e kilépni az EU-ból.

2015. december 01. 11:33

November 26-án Újratervezés – Populista zsákutcák helyett józan középút címmel konferenciát tartott az Együtt és a Váradi András Alapítvány.

A külpolitikai panelben elsősorban az EU előnyeiről, hátrányairól, az integráció jövőjéről és a magyar kilépés lehetőségeiről beszélgetett a házigazda képviseletében Hajdu Nóra, valamint Magyari Péter (444), Horváth Gábor (Népszabadság) és a Mandinertől Pintér Bence.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. december 02. 11:02
Senki nem említi meg, hogy a probléma gyökere 1995-1998 közötti nyakló nélküli privatizációnak köszönhető, mint a jelenlegi baloldal kanosszajárása is. Eladták az országot a multiknak. A mi kutyánk nekünk kölykezik a multi kutyája a multinak. Ekkora külföldi tulajdonban dolgozó emberek béreit képtelenek vagyunk állami szintű béremeléssel megmozgatni. Hiába a minimálbér emelés, az 50% közszféra béremelés a magyar vállalkozó nem képes kitermelni. Próbálkozott ezzel D-209-es jó elvtárs hitel és csőd közeli helyzet lett a vége, meg az ELQRUK nem kicsit nagyon. Orbánék a multik és a bankok adóztatásával csak csekély eredményt képesek elérni, mert nemzetközi összefogás hatására kénytelenek engedni. 2002-es kampány fő eleme volt az európai béreket ígérgetés. Aztán jött az önkormányzati választás több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak és mi lett a vége? Az MSZP megint ehhez a demagóg fegyveréhez tért vissza. 2002-s elképzelése szerint, ha olyan jól megy a gazdaság, miért nem adnak többet az embereknek. Jöttek, láttak, osztottak és nagyot buktak. Ők a bukás után is dáridóztak, de a nagyon sok embernek a reménytelenséget és megélhetési válságot okozott tevékenységük. Nem a politikusi korrupció miatt jutott ide az ország, hanem a külföldnek való megfelelési kényszerük és értékeink nyakló nélküli átjátszása egy kis buksi simogatás fejében.
Pinter68
2015. december 02. 10:47
Nagyon jó a kezdeményezés, hogy különböző nézeteket képviselők leülnek egy közös asztalhoz és normális hangon, észérvek mentén vitatnak meg egy kérdést. De még jobb lenne, ha zsurnaliszták helyett politikusok és szakemberek tennék meg ugyanezt. Vajon arra még meddig kell várni, hogy végre szakmai vitákat is lehessen látni?
Bokros Birka
2015. december 02. 10:28
A francnak kel nekünk mindig az utolsó csatlós szerepében tündökölni. Az EU sem különb már mint a nemzetszocializmus.
catalina9
2015. december 01. 17:36
Együtt, 444, Népszabadság és Pintér Bence, robbanóképes elegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!