A járvány után lesz igazán fontos a türelem

2020. december 23. 20:59

2020-ban mindent meghatározott a járvány.

2020. december 23. 20:59
Szepesi Balázs
Összkép

„2020-ban mindent meghatározott a járvány. Az első hullámban szigorú karanténba vonult az ország. Bezártak az iskolák, távmunkára rendezkedett be mindenki, aki tudott. Nyárra azt hittük, vége. Megtelt a Balaton, tömve volt az autópálya az Adria felé. Ősszel hirtelen erővel tért vissza a vírus.

A világ bizonytalanabb lett és szinte biztos, hogy ez jó ideig így is marad. A gazdaság átrendeződik, az államot egyszerre terhelik az eddiginél nagyobb kihívások és konfliktusok. A nemzetközi helyzet, ahogy ezt már megszoktuk, fokozódik. Most éppen nem mifelénk, Európa most inkább nyugodt oldalvízen van, a világ közepe most a Csendes-Óceán. A társadalmi harmónia letéteményesének tartott középosztály lefele szálló ágban van. Az értékrendi konfliktusok erősödnek. Az új technológiákkal kapcsolatban erős az ambivalencia.

Egy olyan világban kell majd újra helyet találnia szinte mindenkinek, ahol a zaj egyre nagyobb. A tájékoztatást az érzelem és a kattintásorientált modellek dominálják. A demokratikus világ technológiai laboratóriuma, az amerikai elnökválasztás nem éppen a higgadt viselkedést erősítő technikákkal látja majd el a világ kampányszakembereit. A gazdasági értékláncok szigorú, erőalapú békéjét a technológiai újítások és a geopolitika átalakuló erőviszonyai forgathatják fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. december 26. 13:53
Egek! Ennyi semmit mondások!
egyvilág
2020. december 25. 20:27
A járványhelyzetről, meg amik közben itthon történtek: https://egyvilag.hu/index.shtml#jarvany
Akitlosz
2020. december 24. 22:32
"2020-ban mindent meghatározott a járvány. " Nem mindent. A napfogyatkozást például nem határozta meg a járvány.
darázs
2020. december 24. 08:19
nehéz ügy ez a vírus de mint megannyi természeti katasztrófán, ezen is túljut az emberiség sokkal súlyosabb azonban hogy a koronavírus mellett az agyhalál vírusa is elszabadult. Sarlatánok, félművelt senkik és gyilkos gazemberek szabadultak rá az emberiségre a médián keresztül és tömegeket hülyítenek el a káosz generáló hazug propagandájukkal. Az ő áldozataik száma már most jócskán meghaladja bármely más vírusét. Kedvencem amikor egy újságírónak hazudott tahó okoskodik az Operatív törzs sajtótájékoztatóin. Ott világosan látszik hogy az elcseszett libsi nevelésen átesett google huszár okosabbnak hiszi magát a több száz éves tudás birtokában levő tudósok csapatánál és marhaságaival akadályozza az értékes munkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!