Felkészül: Afrika

2020. április 17. 09:45

Beláthatatlan folyamatokat indíthat el a vírus a fekete kontinensen.

2020. április 17. 09:45
Feledy Botond
Új Szó

„Afrika miatt eddig azért aggódtunk, hogy az emberkereskedő hálózatok ezrével hozzák északi partjaira a menekülni vágyó szubszaharai lakosokat. A járvány az egész afrikai geopolitikai kihívást felgyorsítja, és kérdés, hogy a maguk problémáival küszködő euroatlanti országok készek-e ezzel megküzdeni.

Az afrikai kontinensen egy hónapos csúszással hozták meg az óvintézkedéseket, és sem az állami költségvetések, sem a lakosság nincs olyan helyzetben, mint mifelénk.

Az első számok érkeznek a napokban az afrikai országokból, ám a széles körű tesztelés hiánya és a gyér egészségügyi infrastruktúra miatt csak tippelhetünk, milyenek lehetnek a valós adatok. Egyes közép-afrikai országokban még élénken él az ebolajárvány emléke, hiszen alig pár éve, hogy megállították (Kongóban azóta volt újabb hulláma, amiről a világsajtó nagy része lemaradt…). Egyes régiókban így még állnak a szeparációs házak, amelyeket újra használni tudnak, ám a legtöbb helyen nincs meg a városi kultúrája annak, hogy mit kezdjen a lakosság a járvánnyal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2020. április 19. 15:48
...háááát, mivel a vírus főleg az idősekből szedi az áldozatait, Afrikával meg pont az a gond, hogy túl szapora, és túl sok a fiatalja, nem tudom mekkora gebaszt okozhat. De, őszintén nem is érdekel, az érdekel, hogy maradjanak ott.
Falfirka
2020. április 17. 13:40
a természet mindig elintézte a fölösleges túlszaporodást, hol ilyen hol olyan formában. ha most a vírussal teszi, jól teszi.
Marcus Crassus
2020. április 17. 11:21
Afrika a szapora és haszontalan népeivel nagy gondot fog még okozni az europaiaknak. Amúgy is... Nem hogy még így, hogy sorosék még ráis segítenek.
EMM195
2020. április 17. 10:57
Nem vagyok hajlamos Afrika gondját a vállamra venni. Zárni kell a határokat, ez a mi dolgunk a saját túlélésünk érdekében. Az amerikai celebek meg menjenek jófejkedni Afrikába. A kínaiak úgyis betelepednek, mi legfeljebb anyagilag segítjük a munkahelyteremtést. És nem fogadjuk be a feleslegesen született százmilliókat, milliárdokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!