Magyarország átlépett egy határt

2018. december 04. 10:22

Az amerikaiakon múlik, mit reagálnak. Interjú.

2018. december 04. 10:22
Michael Ignatieff
Michael Ignatieff
Euronews

„Magyar nő a feleségem, nagyon kedvelem ezt az országot. Szomorú vagyok, de inkább a feladatomra koncentrálok. A magyar kormány vezető képviselő áprilisban jártak a New York-i partnerünknél, a Bard egyetemnél, ahol mindent rendben találtak. Azt mondták, hogy igen, van egyetemi programunk, és ezt jelentik a magyar miniszterelnöknek. A történet utána változott. A kormány úgy döntött, hogy nem írja alá a megállapodást, hanem távozásra kényszerítik a CEU-t Magyarországról.

A Trump-kormányzat azt mondta, hogy a CEU budapesti maradása kiemelt fontosságú.

Nem láttuk, hogy elég erőt fektettek volna abba, hogy meggyőzzék az Orbán kormányt, változtassa meg a véleményét. Az Orbán-kormány elhatározta, hogy kiszorít egy amerikai intézményt Magyarországról, ez szerintünk botrányos, de az amerikaiakon múlik, mit reagálnak.

Üzen bármit is az Európai Néppártnak, korábban azt mondták, hogy a tudományos élet szabadsága a határvonal, amit nem léphet át Magyarország.

Ezt a határvonalat átlépték. Nem túl bonyolult, ami történt. A Fidesz az EPP tagja, az EPP-nek van felelőssége, majd az emberek megítélik, hogy eleget tettek-e ennek a felelősségnek. De szerintem a határvonalat átlépte Magyarország.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lord Shen
2018. december 05. 09:37
Amerika ha eddig nem egyezett meg a spekulánssal most már kussoljon.
Vén Csataló
2018. december 05. 08:02
Michael. Mondanám, hogy elmész ám te az anyád picsájába, de - hála Istennek - már el is mentél.
Akitlosz
2018. december 05. 01:17
"Magyarország átlépett egy határt Az amerikaiakon múlik, mit reagálnak." Nyugodtan küldhetik a bombázóikat. A magyar légvédelem a helyén van.
Vainamoinen
2018. december 04. 23:16
Miert kellene nekunk az amerikai gagyi oktatas es gagyi egyetem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!