G. Fodor Gábor: orbánista stratéga és hétvégi apuka

2016. április 19. 21:36

A szikszói focis-horgászós gyermekkor után a Miskolci Egyetemen médiát ekéző szakdolgozatot író GFG-t a Századvégnél sem mindenki szereti, az ELTE-s tanárok pedig nem nyilatkozhatnak róla.

2016. április 19. 21:36
Földi Bence
Magyar Nemzet

„Ettől függetlenül érdemes volt ellátogatni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fekvő Szikszóra, ahol 1975. november 20-án látta meg a napvilágot Fodor Gábor. A Miskolctól 17 kilométerre fekvő, ma ötezer-négyszáz fő lakosú kisvárosban – amelynek első írásos emléke 1280-ra tehető, és szép gótikus temploma is van – emlékeznek még GFG-re.

»Jó focista volt« – idézte fel egy helyi lakos, aki a szülők nehéz életkörülményeiről is beszélt. Elmondta azt is, merrefelé állt Fodorék egykori otthona. A világossárga családi házban már más lakik, miután szülei két évtizeddel ezelőtti halálát követően GFG eladta az ingatlant, és Budapestre költözött.

Az egyik szomszéd emlékezett a családra, ő mesélte el, hogy a politikai gondolkodó édesanyja kórházi adminisztrátorként dolgozott, édesapja pedig a megyei OTP-ben volt műszaki igazgató. »Végtelen rendes emberek voltak, nagyon szerettem őket« – mondta.

»Gábor fizikálisan nem fejlett gyerek, viszont szellemileg pótolta e hiányosságait« – folytatta. Eljártak horgászni, és sokat beszélgettek, a szerinte is jól focizó GFG-t már kamaszkorában is a politika érdekelte. »Nem véletlenül tanult politológusnak« – jelentette ki a szomszéd, aki azt is elárulta, hogy az egykori rendőrkapitánnyal, Szarvas Lajossal volt jó barátságban. A családból már senki sincs a városban: a stratéga elköltözött, nagynénje Spanyolországban él. »Ha a tévében nem látjuk, nincs információnk róla. Tudomásom szerint senkivel nem tartja a kapcsolatot a helyiek közül«– zárta szavait az egykori szomszéd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mary
2016. április 20. 13:04
Ki ez a Földi ? Egy balos seggnyaló ! Szegény Seszták Ágnes, Kristóf Attila Pethő Sándor forog a sírjában hogy mivé lett a Magyar Nemzet !
puszika
2016. április 20. 11:41
Igen fiatal vagy még te ahhoz Bence fiam,hogy szakmailag GFG-t ekézzed! Viszont nagyképűségben verhetetlen vagy! Az önimádat is lehet szenvedélyes!!!!!!
balbako_
2016. április 20. 07:17
Kollégáról nem szokás ilyen mélyreható elemzést készíteni. Nem tudom mi volt a szerző célja, de végül is pozitívra sikerült a kép. Egy tehetséges politológus, akit a ballib oldal gyűlöl. Megszoktuk.
vanádium
2016. április 20. 06:31
Mennyit fizetett g.fodor ezért a cikkért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!