Parlamenti doktorok

2012. november 23. 08:44

Mi vonzza ezeket az embereket a doktori címhez? Olvasni, írni nem tudnak. Beszédük makogás.

2012. november 23. 08:44
Csepeli György
Amerikai Népszava

„Amikor hazánkban is kialakult a doktorok sorozatgyártására szakosodott ipar, akkor még gyerekcipőben jártak a csalások kimutatására alkalmas technológiák. Ma már azonban pár percig tartó eljárással bármilyen szövegről kideríthető, hogy mi benne az eredeti, s mi az, ami átvétel.  Ez az eljárás a parlamenti doktorok halála. Nem lenne meglepő, ha valamelyikük hamarosan előrukkolna egy törvénnyel, mely bűncselekménnyé nyilvánítaná tartalomelemző szoftverek alkalmazását tudományos művek eredetvizsgálata céljából.  Egy ilyen törvény hiányában rettegnek a doktorok, hiszen tudják, hogy nyakukon a kés. A bajt megelőzendő új törvények készülnek.  Elvileg elég lenne egyetlen Nemzeti Egyetem, mely kérvény alapján adományozhatna nemzeti doktorátust az arra méltónak tartott személyeknek. Amíg a Nemzeti Egyetem létre nem jön, a meglévő egyetemek archívumait kell eltüntetni.  Úgy fog rendelkezni a törvény, hogy az egyetemek és a főiskolák a disszertációkat semmisítsék meg nyomban megvédésüket követően.

A 21-ik század tudományszociológiai rejtélye, hogy mi vonzza ezeket az embereket a doktori címhez? Olvasni, írni nem tudnak. Beszédük makogás. A világ számukra félelmetes és riasztó.  Sehol nem érzik otthon magukat, kivéve a pincét, ahol a pálinkájukat főzik, s az ólat, ahol disznaikat hizlalják. Senkinek nem tartoznak semmiféle felelősséggel.  Mit jelenthet számukra az a két betű, melyet jó, ha leírni tudnak nevük előtt, de jelentését már nem ismerik, hiszen nem tudnak latinul. Szorgos gombnyomogatásaik eredményeként az ország szellemileg kiürül és leépül. Nem lesz senki, akinek imponálhatnának doktori címeikkel, mert mindenki külföldön lesz, aki írni, olvasni, számolni tud.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. november 23. 17:40
"Miközben riadtan menekülnek az őket interjúvoló újságírók elöl, féltve óvják egyetlen munkaeszközüket, jobb kezük mutatóujját, mely ha eltörik, oda a képességük, ami miatt havi egy milliójukat kapják." Csepeli elvtárs! Ezt a mondatot úgy értsem, hogy az újságírók menekülnek elöl, (Népszabadságos) hátul meg az MSZP-s politikusok. Mert nem mindegy ám, hogy elöl, vagy elől. Így csak makkogás az egész Csepeli elvtárs, és nehogy ott felejtse a pincét mert gyenge lesz a rézeleje, meg lökjön már valamit a disznóknak is. Hümm!
Next adósság
2012. november 23. 13:57
Egy biztos Csepeli elvtárs a pálinka főzéshez nem ért, a pálinkát nem pincébe szokták főzni hanem lepárlóüstbe. Valószinű együtt csöveztek a Horváth Csabával Történelem, Matematika és Fizika óráról. Amikor Horthy Istvánt,a 0,3%-ot és az etil alkohol lepárlását tanulták. Nagy tudásu ez a Csepeli. Hümm!
röviden
2012. november 23. 13:02
Az "alig van, aki nem doktor" állítás tényszerűleg nem igaz. 79/ 386, vagyis a 80% "nem doktor". A második fele kedég objektívan nehezen vizsgálható, lévén hogy a törőlmetszett bunkó "tudományosan" nemigen definiált.
Next adósság
2012. november 23. 12:38
Csepeli, mostanában ne szervezz Wallemberg konferenciát! Hümm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!