Ki szavaz még ezek után a Fideszre?

2012. szeptember 17. 16:17

Mi lesz a konzervatív liberálisokkal?

2012. szeptember 17. 16:17
Politológus
Politológusblog

„Ami különösen érdekes, és ma divatos téma, hogy mi lesz a politikailag tájékozott, önálló véleményalkotásra képes és hajlamos, polgári egzisztenciát és kvalitásokat felmutatni tudó, a nemzet felemelkedéséhez hatékony kormányzást és gazdasági prosperitást elváró szavazóréteggel, vagyis mi lesz a konzervatív liberálisokkal?

Tartok tőle, hogy több választáson is folyt a harc a konzervatív liberálisok lelkéért, melyben az üdvösség és a kárhozat is opciós listán szerepelt.

Az ő öndefiníciójuk a rendszerváltáshoz kötődik, és sokáig elég is volt számukra az utódpárti MSZP-vel szemben megtalálni a politikai hazát. Ennek jelentősége egyre csökken, amit valószínűleg éreznek is, a régi vágy, az MSZP kiszorítása tulajdonképpen megtörtént, nagyon meg lett verve, szét is szakadt (totális párthalálra ekkora konglomerátumnál csak a fantaszták számíthattak).

A konzervatív liberálisok legnagyobb kataklizmája a Fidesz szélsőségek (a MIÉP) felé nyitása volt. Mindig furcsállom, amikor konzervatív liberális oldalon anti-antifasiszta húrokat pengetnek, és bírálják a baloldal antifasiszta fellépését. Hát miért hagyták, miért nem előzték meg a balt? Valahogy a francia konzervatívoknak ez bejött Le Pen kezelésében. Szerintem a konzervatív liberális alkalmas rá, hogy felismerje azt, kikkel került egy akolba, és közülük kik a vállalhatatlanok. Ahogy azt is, hogy a pártokat nemcsak követni lehet, hanem irányítani is, egy elégedetelenséget kifejező szavazóelpártolás kijózanító pofon számukra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2012. szeptember 18. 08:19
A „Szabad választást!” jelmondat a kommunista=szocialista-balliberális esetében a választási csalás szabadságának védelmezését jelenti egyedül, mert anélkül a baloldal teljesen elárvultnak és elveszettnek érzi magát a polgári demokráciában.
KannibálTatárÚr
2012. szeptember 17. 22:10
..."mi lesz a politikailag tájékozott, önálló véleményalkotásra képes és hajlamos, polgári egzisztenciát és kvalitásokat felmutatni tudó, a nemzet felemelkedéséhez hatékony kormányzást és gazdasági prosperitást elváró szavazóréteggel, vagyis mi lesz a konzervatív liberálisokkal?" Megnyugodhatsz. Ilyen liberálisok nem léteznek. Az ő jelszavuk: A haza leépítésére és megdöntésére mindig kész!!!
imres
2012. szeptember 17. 21:03
Nézd Politológuskám! Miből gondolod, hogy a Fideszre szavazás egyetlen eleme az volt, hogy az MSZP eltűnjön a színről? A kommunisták - attól függetlenül, hogy nincsenek hatalmon - köztünk élnek. Ma még túl nagy százalékban uralják a kulcspozíciókat. El kell takarítani őket. Nehéz lesz, hiszen sok esetben a törvényi szabályozás és a demokrácia szabályai lassítják a folyamatot. De, ami késik nem múlik. Majd utána visszatérhetünk az általad felvetett témára, Politológuskám!
atila68
2012. szeptember 17. 20:58
konzervatív liberális ortodox zsidó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!