A csereember fordított a hajrában: a Real Madrid lesz a Borussia Dortmund ellenfele a londoni BL-fináléban! (VIDEÓ)

2024. május 08. 22:36

Komoly izgalmakat hozott a Real Madrid és a Bayern München csatája.

2024. május 08. 22:36

Fotó: MTI/AP/Manu Fernández

A müncheni első mérkőzésen született 2–2-es végeredmény után némi spanyol fölényt hozott az első félidő a behúzott tető alatt rendezett, félelmetes hangulatú Real Madrid–Bayern München BL-elődöntőn. A hazaiak kapufáig jutottak, Manuel Neuernek több fontos védést is be kellett mutatnia a bajorok kapujában, egy ígéretes Kane-lövés azonban Lunyint is megtornáztatta. A szünetbeli gól nélküli állás előrevetítette a hosszabbítást, volt azonban még hátra egy teljes félidő, hogy döntésre vigyék a továbbjutás kérdését a csapatok.

Ezt is ajánljuk a témában

Vinícius villanásai sűrűn veszélyt teremtettek a németek kapuja előtt, gólt azonban sokáig nem hozott a kiegyenlített csata. Az idő előrehaladtával egyre jobban szorongatott a spanyol együttes, a villámgyors brazil támadó továbbra is tarthatatlannak bizonyult, ám gólt mégis a bajorok szereztek. A 68. percben Kane indította a Gnabry sérülése miatt csereként beszálló Daviest egy kontra során,

a kanadai pedig egy csel után szenzációsan lőtte ki a hosszú sarkot (0–1). 

Szinte azonnal egyenlített a Real Madrid: a 71. percben a müncheni kapuba került a labda, ám a lengyel játékvezető Nacho szabálytalansága miatt – jogosan – nem adta meg a spanyolok találatát.

A 81. percben Carlo Ancelotti pályára küldte Joselut, aki nem sokkal később nyerő emberré avanzsált! A 88. percben előbb összehozta a hőn áhított egyenlítő gólt:

Neuer hatalmasat hibázott, Vinícius lövése kijött róla, a kipattanóra pedig lecsapott Joselu és egalizált (1–1).

Kilencven perc után hosszabbításra álltak a felek, előtte azonban a játékvezető 9 perc hosszabbítást rendelt el a rendes játékidőben. Az extra percek első pillanataiban azonban újabb gólt szerzett a Real Madrid!

Rüdiger beadása után Joselu újabb gólt lőtt, így már a spanyoloknál az előny! (2–1). A csereember nyerő ember lett!

 

Történelmi múlt

Mint ismert, nincs még egy párosítás a kontinens elitsorozatában, amely olyan történelmi múltra tekintene vissza, mint a Bayern München és a Real Madrid összecsapása:

immár 27. alkalommal futottak össze, a mérleg pedig meglehetősen kiegyenlített, 12 Madrid-siker mellett, 11-szer a Bayern örülhetett, és csak négyszer ikszeltek.

Ezt is ajánljuk a témában

Legutóbb 2018-ban találkozott egymással a német és spanyol rekordbajnok, akkor a Real Madrid 2–1-re megnyerte az első mérkőzést Münchenben, majd hazai pályán elegendőnek bizonyult a döntetlen a továbbjutásához. A Bayern legutóbb 2012-ben ejtette ki spanyol riválisát az első számú európai kupasorozatból, azóta viszont mind a két párharcot a madridiak nyerték.

A Bajnokok Ligája idei döntőjét, a Borussia Dortmund–Real Madrid összecsapást június 1-én rendezik meg a londoni Wembleyben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­­a­­­z­­­i n­­­i­­­m­f­o­m­á­n­­i­á­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
véna
2024. május 09. 00:45
Az érvényes egyenlítő gólt meg elvették. Jutott már valaha a Real önerejéből valahova az életbe?
PeterWeber
2024. május 09. 00:09
¡Hala Madrid! y nada más
counter-revolution
2024. május 08. 23:06
Biztos voltam benne, hogy megfordítják. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!