Kőkemény újpesti válasz: bojkottálják a derbit!

2024. május 08. 11:08

Az NB I-es bennmaradását a hétvégén bebiztosító, új korszakot kezdő Újpest FC labdarúgócsapatának drukkerei nagy elhatározásra jutottak a Fradi elleni rangadó előtt.

2024. május 08. 11:08

Nyitókép: Kiss B. László/Mandiner

 

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában, a jövő héten rendezik a Ferencváros–Újpest derbit az Üllői úton. Komoly tétje – a presztízsen túl – már nincs ennek a meccsnek. Ugyanis az már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a Fradi lett a bajnok, a lilák pedig a múlt héten biztosították a bennmaradásukat. Akár békés rangadót is játszhatnak a felek, de az üzengetésekből nem erre lehet következtetni.

A sort az FTC elnöke, Kubatov Gábor kezdte azzal, hogy azt nyilatkozta az M4 Sportnak, ha rajta múlna, az utolsó fordulóban kiejtené az ősi riválist az NB I-ből. Erre csattanós választ adtak az újpestiek szombaton, 7–0-ra megverték a Diósgyőrt, s a gólfieszta a bennmaradásukat is jelentette egyben, két fordulóval a zárás előtt.

Az Újpest-ultrák most bejelentették, nem lesznek ott az OTP Bank Liga zárófordulójában a Groupama Arénában, döntésüket pedig a klubvezetéssel is egyeztették, amely tiszteletben tartja ezt. Szervezett szurkolás tehát nem lesz az újpestiektől ezen a derbin, persze, aki akar, az kimehet a meccsre. 

 

A teljes közleményt itt olvashatják el:

„Újpestiek!

 

Az utóbbi években távolmaradásunkkal vagy egyéb módokon mindig hangot adtunk véleményünknek. Legyen szó akár címercseréről, a csapat szerepléséről, vagy a hazai futballt átszövő politikai behatásokról. Most ennek újfent eljött az ideje! Nem veszünk részt Kubatov bohóc-buliján, az utolsó fordulóban.

Mindenki tudja, hogy ismét az FTC elnöke járt közben, hogy az utolsó fordulóban legyen a derbi a Groupamában.

Mindenki tudja, hogy többek közt a mi adónkból is, 15x akkora költségvetésből lettek megint bajnokok, miközben egy amatőr feröeri csapattól simán kisz...pnak.

Mindenki tudja, hogy az egész bajnokság egy cirkusz, melynek méltó lezárásaként az év utolsó Derbijén összegyűlnek hazánk leégett celebjei, hogy együtt bohóckodjanak, szelfizzenek a Fradi vezetőivel és az ehhez asszisztáló nézőkkel.

Akkor most már azt is tudja meg mindenki, hogy az Újpest Tábor szervezett csoportjai, a klubbal egyeztetett döntése értelmében nem asszisztál ehhez a bohózathoz a szezon utolsó meccsén. 

A klub felé jeleztük kérésünket, és ezt tiszteletben tartva nem igényel vendég jegyeket a Groupamába.

Nem érdekel bennünket a cirkusz, ebből mi kimaradunk. Kubatov tegye fel a csörgős sapkát a fejére, és trombitáljon a saját bohócaival, a birka módján bólogató Fradi táborral.

Találkozzunk pénteken az év utolsó hazai meccsén!

A derbiről való távolmaradásra senki sincs kötelezve, de erősen ajánlott. A mérkőzés alatt az Újpest Tábor, a Szusza Ferenc Stadionnál lesz.

Kezdjük a következő szezont tiszta lappal, reményekkel teli, míg az ideit zárjuk az Újpest Ultrashoz méltóan, egyenes háttal” – áll a közleményben.

 

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­­z­i n­­i­m­f­­o­m­­­á­n­­­i­­­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Box Hill
2024. május 10. 17:03
"A valódi ellenségeskedést mégis a Rákosi-korszak hozta el, amikor 1950-ben az élklubokat ágazati felügyelet alá vonták, sőt a nevüket is megváltoztatták. Így lett a Fradiból ÉDOSZ SE, majd Budapesti Kinizsi, az UTE-ból pedig Budapesti, majd Újpesti Dózsa. A változás a lila-fehéreknél okozott nagyobb károkat, mivel a Belügyminisztérium csapataként közutálat tárgya lett."
Gullwing
2024. május 09. 20:29
Faszparasztok akkor minek jártok meccsekre?? Tudom a WC ülőke miatt...🤣🤣🤣🤣 WC ülőke klub. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Kétes
2024. május 09. 12:29
Suttyó Ultrasok! Kubatov onnan indult ki, hogy egy szavatok sem volt akkor amikor kizárták a Fradit! Akkor örültetek, hogy nem lesz Derby! Ezek szerint benneteket akkor sem és most sem érdekel a Derby. Most sem hiányoztok a stadionból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!