Vége Marozsán óriási menetelésének, de búslakodásra semmi ok – a magyar sportoló az 50 legjobb közé került, és ott lehet az olimpián

2024. március 28. 22:12

A magyar teniszező a Miami ATP ezres tenisztornán két top 10-es ellenfél legyőzésével a legjobb nyolcig jutott, és az 57.-ről a 39. helyre lép elő a világranglistán.

2024. március 28. 22:12

Csütörtök este a legjobb nyolc között búcsúzott a Miami ATP ezres tenisztornától a 24 éves magyar teniszcsillag, Marozsán Fábián , miután harmadszorra már nem iskerült a bravúr, és két szettben 3-6, 5-7 arányban vereséget szenvedettt a világranglistán ötödik olimpiai bajnok Alexander Zverev elleni mérkőzésen.  

A fiatal magyar sportoló büszkén távozhat élete negyedik mestertornájáról, mert minden várakozást felülmúlt az elért eredménnyel. A verseny előtt a világranglista 57. helyén álló Marozsán egy héten belül két top10-es játékost, a 7. helyezett Holger Runét és a 10. helyén álló Alex de Minaurt is legyőzött, és tényleg az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára Zverev ellen. 

Ezt is ajánljuk a témában

A világranglistán ötödik német teniszező, Alexander Zverev 26 évével Carlos Alcaraz mellett a második legfiatalabb top 10-es játékos az ATP világranglistán. Zverev 2018-ban mindössze húsz évesen megnyerte az ATP World Tour Finals, ezzel ő lett az évtized legfiatalabb év végi világbajnoka, két évvel későtt tokióban pedig olimpiai aranyérmet nyert. A Nagy Négyesen (Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal és Andy Murray) kívül ő az egyetlen aktív teniszező, aki három ATP World Tour Masters 1000 győzelemmel rendelkezik. 

A magyar sportoló ennek ellenére becsületesen helyt állt a mérkőzésen, az Index beszámolója szerint a 30 fokban és magas pártartalom mellett rendezett meccsen kissé feszülten kezdett és az első szettben sokat hibázott, majd a második szettre magabiztosabb lett, és méltó ellenfele volt a világ ötödik legjobb teniszezőjének. 

A fiatal magyar teniszező láthatóan jól érezte magát a Miami versenyen, egy interjúban pedig azt is elmondta, amennyiben választhatna, melyik világsztárt vinné el vacsorázni. 

Olimpiai részvételt érhet a fantasztikus szereplés

A Miami versenyen elért eredménye azt jelenti, hogy Marozsán Fábián az 57. helyről a 38. helyre lép előre az ATP-világranglistán, ez pedig a Nemzeti Sport szerint valószínűleg a párizsi olimpián való résvzvételt ér, ugyanis az ötkarikás játékok tenisztornáján ugyanis a férfi és a női egyesben is a június 10-én kiadott világranglista első 56 helyzettje szerepelhet, azzal a kiegészítéssel, hogy egy nemzetből maximum négy játékos vehet részt a tornán, vagyis ennek köszönhetően a ranglistán általában még a 70. hely környékéről is oda lehet férni a résztvevők közé.

Marozsán Fábiánnak a júniusi zárásig még 147 megvédendő ranglistapontja van, ám ha egyetlen pontot sem szerez a zárásig hátralévő két és fél hónapban, akkor is bőven belefére a keretbe, ezért ha nem sérül meg, valami egészen példátlan pechszériának kellene bekövetkeznie, hogy lemaradjon Párizsról. 

Ezt is ajánljuk a témában

A 24 éves Marozsán Fábián nevét tavaly májusban ismerte meg a sportvilág, amikor legyőzte a sportág jövőjének legnagyobb sztárját, a világranglista 1. helyezett Carlos Alcarazt. A közönség meglepetése érthető volt, hiszen az élete eslő ATP 1000 kategóriájú versenyén induló magyar teniszező ekkor még a világranglista 135. helyén szerepelt. Marozsán azóta szépen lépeget előre – többek közt az ilyen eredményekkel, mint ez a mostani. 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­­n­­a­k­­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
pragmatika
2024. március 29. 09:28
Ha sikerül a második szettet megnyernie Fábinak, szerintem győzhetett volna. Mindegy Fábi, legközelebb Megruházod Zverevet is. Hajrá Fábi
röviden
2024. március 29. 00:13
Ha a második játszma szintjén kezd, meg tudta volna szorongatni Zverevet Így is nagyszerű volt, amit a héten véghezvitt.
kérdés
2024. március 28. 23:39
Szívmelengető eredmény. Gratulálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!