<![CDATA[egyetem.mandiner.hu]]> http://egyetem.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Kőszegi Botond (Facebook): Visszalépek a corvinusos TT tagságomtól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mezei Balázs (PPKE BTK): Mindig formabontó voltam]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (fdsz.hu): Állásfoglalás a felsőoktatási törvény módosításáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mathias Corvinus Collegium (Facebook): Közlemény a felsőoktatásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakkollégiumok (Közlemény): Szakkollégiumi állásfoglalás a Közép-európai Egyetem mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Törvénytervezet: nekimennek a CEU-nak?]]> Balog Zoltán miniszter kedden este benyújtott egy törvényjavaslatot, miszerint az EU-n kívüli, harmadik országokban székhellyel rendelkező egyetemek csak kétoldalú kormányközi megállapodás alapján működhetnének Magyarországon. Az Origo szerint a CEU szebálytalanul működik és kérdés, hogy bezár-e az intézmény. Az egyetem rektora szerint hamisak az Origo állításai, valamint úgy fogalmazott, hogy rájuk szabták a törvénytervezetet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovász László (168 Óra): Sok probléma van az egyetemi rendszerünkkel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sümeghi Lóránt (888): A Gender Studies a világ legnagyobb áltudománya]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A BME megtartja a gazdasági karát]]> A jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működik majd a a gazdaság- és társadalomtudományi kar, nem csatolják a képzéskört az ELTE-hez – tájékoztatott csütörtökön az oktatási államtitkárság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ELTE befogadja a BME Gazdálkodás és Társadalomtudományi Karát]]> Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szenátusa megszavazta, hogy a BME Gazdálkodás- és Társadalomtudományi Karát az intézménybe integrálják. Maga a kar kérte a fenntartótól, hogy átkerülhessenek az ELTE-re. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága előző héten kezdeményezte a kar áthelyezését. 2017. augusztusától már az ELTE intézményén belül folyhatnak a BME érintett képzései.
[...] Bővebben!
]]>