<![CDATA[egyetem.mandiner.hu]]> http://egyetem.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Lovász László (168 Óra): Sok probléma van az egyetemi rendszerünkkel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sümeghi Lóránt (888): A Gender Studies a világ legnagyobb áltudománya]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A BME megtartja a gazdasági karát]]> A jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működik majd a a gazdaság- és társadalomtudományi kar, nem csatolják a képzéskört az ELTE-hez – tájékoztatott csütörtökön az oktatási államtitkárság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ELTE befogadja a BME Gazdálkodás és Társadalomtudományi Karát]]> Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szenátusa megszavazta, hogy a BME Gazdálkodás- és Társadalomtudományi Karát az intézménybe integrálják. Maga a kar kérte a fenntartótól, hogy átkerülhessenek az ELTE-re. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága előző héten kezdeményezte a kar áthelyezését. 2017. augusztusától már az ELTE intézményén belül folyhatnak a BME érintett képzései.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyolcmillió forinttal támogatja a felvidéki szakkollégiumi rendszert a Pallas Athéné]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Félreküldött egy emailt, pert bukhat a BME (videó)]]> Nem válaszoltak az adatigénylésre, most pénz kérnek érte – pert bukhat a BME az Átlátszó Oktatás ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Ákos Gergely (Lumens): Nem feltétlenül lenne szerencsés azzal foglalkoznom, mi volt itt előttem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar szakkollégiumot alapítottak Pozsonyban]]> Ünnepélyesen felavatták a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumot szerdán. A szakkollégium első évfolyama, tizenöt egyetemista költözött be a napokban a Pozsony belvárosában megalakult kollégiumba. A két éve felmerült ötlet a magyar állam támogatásával valósult meg. A magyarságtudat, társadalmi érzékenység, szakmai kiválóság és a közösségi élmények fontosságát hangsúlyozták az alakulási beszédekben. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lehet jelentkezni a középiskolás Szabó Kálmán Tehetségprogramra]]> Anyagi gondokkal küzdő, közgazdásznak készülő középiskolásokat támogatna a Rajk László Szakkollégium és a Budapesti Corvinus Egyetem. Azok jelentkezését várják november 30-ig, akik kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek és a Corvinuson vagy az ELTE alkalmazott közgazdaságtan szakán szeretnének továbbtanulni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Régiós éllovas a Corvinus menedzsmentképzése]]> Vezeti a régiós listát a Corvinus Egyetem menedzsmentképzése a Financial Times listája szerint: a budapesti egyetem 70. helyen áll a 90 képzésből álló globális mezőnyben; míg ár-érték arányban az 5. helyre került a Corvinus, amely évek óta megelőzi a prágai és varsói intézményeket is.
[...] Bővebben!
]]>