Átadták az ország első cigány szakkollégiumát

2011. december 09. 14:56

Megkezdte működését a Wáli István Református Cigány Szakkollégium Debrecenben, mely az ország első cigány szakkollégiuma.

2011. december 09. 14:56

Debrecenben kezdte meg működését az ország első cigány szakkollégiuma: a Wáli István Református Cigány Szakkollégium a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat keretében működik - jelentette be Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke pénteken Debrecenben. A püspök a helyi Református Kollégium dísztermében rendezett ünnepségen magvetésnek nevezte a szakkollégium létrehozását egy olyan világban, ahol „nem távoli a viszálykodás, a zűrzavar, a gonosz tett”.

Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hozzátette: a kormány hálás az egyházaknak, hogy „ébresztgették a felelősséget, s úgy döntöttek, segítséget nyújtanak azoknak a fiataloknak, akik nehezebben tanulnak”. A kormány támogatja ezt a munkát, mert olyan roma értelmiségiekben érdekelt, akik képesek példát mutatni együttműködésből, tudásból, kultúrából – mondta.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2011. december 13. 17:09
Kíváncsi vagyok, hogy meddig lesznek meg a rézkábelek, a fapadlók, ajtók, szerelvények stb.
Vendéen
2011. december 12. 10:00
A probléma az, hogy ez nem az első, a jezsuitáké már szeptember óta működik, de az összes egyszerre indult egyébként.
Aromó
2011. december 11. 10:49
Pár év és lesz újra jól kiképzett cigány értelmiségünk, amely gyorsan megtanulja, hogyan kell rohanni Brüsszelig azért nyafogni, hogy micsoda rasszizmus van az országban. Mohácsi Viktóriák és társai.
krisztoforo48
2011. december 11. 09:52
Jó lenne,ha az ország jelenlegi és jövőbeni vezetői betartanák az EU jogszabályait,miszerint a diszkrimináció TILOS az Eu területén!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!