Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Fico újabb műtéten esett át, állapota továbbra is súlyos

2024. május 17. 14:40

A szlovák miniszterelnök eszméleténél van, állapota stabil, azonban továbbra is nagyon súlyos.

2024. május 17. 14:40

Nyitókép: Milan Jaros/Getty Images

Robert Fico pénteken közel kétórás műtéti beavatkozáson esett át – írta meg az Új Szó Robert Kaliňák nyilatkozatára hivatkozva. A védelmi miniszter a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház előtt tartott rövid sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, hogy a miniszterelnök állapota továbbra is nagyon súlyos.

Kaliňák tájékoztatása szerint a mai műtét a sebek gyorsabb gyógyulását segíti. Hozzátette: néhány napba telik, míg egyértelművé válik, miként alakul a kormányfő egészségügyi állapota. A védelmi miniszter szerint a lőtt sebek esetében az első négy nap kritikus. „Jobb kedvem van, mert látom az előrelépést” – mondta Kaliňák. A mai műtét azt bizonyítja, hogy az első műtét jól sikerült. 

Fico eszméleténél van, állapota stabil, azonban továbbra is nagyon súlyos. 

Miriam Lapuníková, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a miniszterelnökön CT-vizsgálatot végeztek, ennek eredményei alapján eltávolították a lőtt sebből visszamaradt, elhalt szöveteket. Hozzátette: ez megszokott eljárásnak számít. 

Ezt is ajánljuk a témában

A kórházigazgató elmondta, hogy minden reggel egy szakértői konzorcium határozza meg, mi legyen a következő lépés, emiatt az sem világos, szükség lesz-e még további műtétekre. Lapuníková megígérte, a kórház minden nap friss jelentést ad a kormányfő egészségügyi állapotáról a közösségi hálón.

Kaliňák végül arról beszélt, hogy több ország is felajánlotta, hogy átszállítják Ficót a saját kórházukba. „Mindannyian, beleértve a miniszterelnököt is, teljes mértékben megbízunk a besztercebányai egyetemi kórház kapacitásaiban” – mondta Robert Kaliňák védelmi miniszter. Hozzátette, nincs kétsége afelől, hogy a miniszterelnök jó kezekben van.

A védelmi tára vezetője szerint ugyanakkor továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a kormányfő állapota rosszabbra fordul. Elképzelhető, hogy a jövőben a miniszterelnök valamelyik pozsonyi kórházba kerül át, de egyelőre nincs olyan állapotban, hogy ez lehetséges legyen. Hozzátette, addig is Fico mellett marad a kórházban.
 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­a­­ ­­s­z­­­e­x­­i­­ ­­p­u­­n­­­c­­­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
hgfr-675
2024. május 17. 18:49
Konzílium helyett konzorcium. :)))) Gratulálok!
Tommaso
2024. május 17. 17:15
NEM ÁLDOZATHIBÁZTATÁS AZ, ha őszintén beszélnek a merénylet körülményei TÉNYEI-ről. Például azt, hogy egy hónapja MAGA FICO beszélt egy várható merényletről, ennek ellenére mellény nélkül ment egy átvizsgálatlan tömeg közelébe. Az sem mellékes hogy a hazaáruló, ruszkicsicska külpolitikájával, és a kultúra és az igazságszolgáltatás kormány alá gyűrésével a szlovákok többsége nem ért egyet. Ettől függetlenül az a bűnös, aki meghúzta a ravaszt. Hogy Fico (és Orbán) ruszkicsicska nemzetáruló, azt talán nem kell elmagyarázni. A rezsim által sikeresen agymosott hiveken kivül mindenki pontosan érti. Az országainkra korábban rátámadó és most is fenyegető Orosz Birodalom nyomulását támogatni - nemcsak értelmetlen, hanem nemzetellenes cselekedet is.
Tommaso
2024. május 17. 17:08
JOBBULÁST a HAZAÁRULÓ FICO-nak. Igaz, a hazaáruló férgek 90%-a JOBBOLDALI, Tisza, Horthy, Bárdossy, Sztójai, Orbán, Kötél, Szijjártó,stb.. de elvétve akadnak balosok is. Fico ilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!